sommaren är kort

Sommaren är alldeles för kort. Men imorgon börjar den "på riktigt".. Då är det sjukt nog 1a juni! :O Förstår inte vart tiden tar vägen, dagarna bara springer iväg! Men jag hoppas och tror att sommaren kommer bli underbar. Det är riktigt varmt ute idag, precis som det var igår, och jag tänker kanske ta mitt första dopp idag! Jag är en riktig badkruka så vi får väl se om jag lyckas... Hehe, men först ska jag äta some breakfast och sen cykla ut till stallet! Ska flumma med min underbara Jessica och rida tillsammans med henne och Belsebubblan! ;D

Sen cyklar vi till björnön eller framnäs och badar lite efter att vi är klara in tha stable! Och sen måste jag hem och städa för ikväll får jag finbesök!! Det blir att kolla Twilight. :) Nej, nu måste jag kila iväg och köpa lite mjölk! Pussdåå! /m


sväva med vinden

Jag har flyt kompis! Helgen har hittills bestått av flumm, hästar, marknad, tävling, mera hästar, rida challe för första ggn på flera veckor, mera flumm, urhärliga människor, blueberry-championchips! Haha och mer skoj!

Jag älskar Hamre, jag är så otroligt glad att det finns! Stället gör mig så jävla lycklig!! Stina är verkligen världens bääästa ridlärare och aktivitetsanordnare! Jag har än en gång insett att mina vänner är bäst i världen, jag älskar er allihop!! Jag är verkligen helt kärleksfylld idag haha!

Jag borde verkligen sova... men något uppehåller mig... hmm... men jag gillar't!! Verkligen! :)

Nu orkar jag seriöst inte skriva något mer, mina ögon är lite halvtunga.. Kanske att jag uppdaterar mer imorn! Pussdå! ;D /m

rain in the air

Det blev en regnig eftermiddag för min del. Lyckades som vanligt vara i stallet i drygt 3,5 timme, och även fastän jag hade fått hjälp med mocknig åt båda hästarna och slapp göra höpåsarna så tog det en himla tid. Lizzy kom in som en lerklump från hagen typ, så det tog ett tag att borsta, och när jag äntligen var klar och skulle ut och rida en sväng i skogen så började det såklart att regna! Och det slutade inte på bra länge heller.. Så det fick bli ett kort longeringspass istället. Jag och Jessica trodde vi skulle ha tur att få plats i stora ridhuset, men tänkte inte på att det var dressyrträningar! Så vi gick till paddocken och blev aningen blöta haha. Lizzy pinnade i varje fall på riktigt fint men såg inte direkt ut att njuta av regnet som piskade henne i ansiktet, stackarn. Jag pysslade om henne ordentligt när hon kom in och lät henne ha ett tunt täcke på sig för att bli torr om kroppen.

Challeman fick vila idag då jag inte hade sån stor lust att blöta ner både honom och mig i regnet.. Jag borstade och pussade massa på honom och det verkade han nöjd med! :)

Tuva mår bra efter operationen och ligger mest och vilar upp sig. Hon är så söt min älskling!

Jag är rysligt trött så idag blir det sängen rätt så tidigt. I morgon ska jag sova ut till elva ungefär, sedan åker jag ut och rider min pärla och efter det ska jag hem och på kvällen blir det att gå på marknaden med mina underbara vänner! :D Hoppas att vädret vill vara lite snällare mot oss i morgon. :)

Gonatt! /m

uppe med tuppen

Idag har jag redan hunnit med att äta frukost och lämnat in min katt Tuva på Djurkliniken här i Västerås, hon ska nämligen bli steriliserad. Jag får hämta henne i eftermiddag igen. Hoppas att allt går bra med min flufftuss. <3


Blev precis klar med en lista på vad som behöver handlas hem. Då var det bara det där med att orka ta sig till affären också... Förstår inte alls varför jag fastnar vid datorn hela tiden... (a) Jag kan ju faktiskt skylla på att räkningarna ska betalas, vilket jag tänker göra efter det här inlägget!

Jag är fortfarande helt glad efter gårdagens träning med hästen min, hon lyser verkligen upp mina dagar! :) I eftermiddag får jag pussa på henne lite igen, då ska jag till stallet för att ta hand om prinsen Charlestone. Nu håller jag tummarna så att regnet inte kommer tillbaka! Jag vill kunna gå en mysig promenad med honom utan att bli plaskblöt.

Räkningar och affären vare ja... See ya! /m

love


We've learned to run from
Anything uncomfortable
We've tied our pain below
and no one ever has to know
That inside we're broken
I tried to patch things up again
To cut my tears and kill my fears
But have I told you how I..

Jag skulle aldrig klara mig utan
 eran fantastiska musik!!
<3


träning

Idag var det hoppträning för Maria Norlin i våran stora och lite dammiga paddock. Vi fick börja med att värma upp hästarna självständigt och sedan red vi på en volt runt henne utan stigbyglar i både skritt och trav för att träna sitsen. Det var jobbigt då jag inte har gjort det på väääldigt länge! Vi red slutor i skritten och fick rida lätt utan stigbyglar och det var inte helt enkelt.. Jag kommer nog ha träningsvärk både här och där i morgon.

Efter den svettiga framridningen så travade vi hästarna över några upphöjda bommar på rakt spår. Vi skulle få dom att arbeta i stegen över bommarna och inte bara springa igenom. Lizzy tyckte det var jättejobbigt och sprang en del i början, men efter att hon lyssnade på mina halvhalter så vilade hon mer i steget och arbetade riktigt bra!

Sedan var det dags för dagens roligaste övning. Vi hade tre rättuppstående hinder med 17 meter emellan och skulle rida på olika distanser. Först 5 + 5 galoppsprång, sedan bytte vi varv och red på 4 + 5 språng, sedan bytte vi varv igen och fick välja distans. Då red jag först på 4 + 4 språng för att få upp galoppen på Lizzy. Hon är ju en liten häst och kortgalopperad, så jag använde övningen till att få henne längre i galoppen och att räcka till på den lite längre distansen. Hon lyssnade jättebra hela övningen och vi slutade med att rida på 4 + 5 språng och det gick riktigt bra!

På slutet red vi en 5-studs fyra varv utan att sakta av. Vi svängde till höger varannan gång och till vänster varannan efter studsen. Hon stannade 2 gånger först och jag tror att det var för hon såg studsen framför sig och insåg att det skulle bli jobbigt. xD Men jag blev lite sur på henne och sen hoppade hon super alla fyra varven! Tanken med övningen var att hästarna skulle få jobba ordentligt och få lite mjölksyra innan vi avslutade med att trava runt i hela paddocken och lösgjorde dem självständigt.

Jag är riktigt nöjd med både mig och hästen idag. Hon arbetade på bra hela träningen och var inte nå tjaffsig som hon har varit de senaste gångerna. Jag var fokuserad hela passet och red med en positiv tanke till allt. När hon stannade så fegade jag inte ur som jag kan göra ibland, utan jag tuffade till mig och puschade hästen till det vi skulle göra.

Har tyvärr inga bilder eller så ifrån träningen, men lägger upp en bild på oss från den 12 maj. :)




rockstar

Nattugglan är framme igen, tihi. Just nu sitter jag och lyssnar på en massa låtar av den otroligt duktiga gruppen Paramore. Jag är helt kär i deras musik och lite smått förälskad i sångaren Hayley Williams. Det har jag visserligen varit ett tag, men åh vad snygg hon är!! Kollade precis upp hur gammal hon var eftersom att jag och Jessica pratade om det idag. Jag gissade på mellan 20-25 år och faktum är att hon är född 1988 och fyller i december. Så hon är bara 20 år! Tänk att vara så ung och ändå så pass känd att man kan leva på sin musik. Grymt!

Youtube är verkligen bland det bästa som finns på nätet. Det är däremot så beroendeframkallande att lyssna på viss musik att jag sitter upp fastän klockan närmar sig fyra på morgonen och jag i själva verket är jättetrött... Det får bli en stund till framför datorn, sen måste jag tvinga mig till sängen. Åh, jag önskar jag hade en laptop! Köp en åt mig..? :)





energy

Fantastiskt, det är verkligen dagens ord om du frågar mig. Jag har varit igång hela dagen och det är ovanligt för att vara mig. Jag brukar oftast kunna sova till 2-tiden på eftermiddagen.. Idag har det dock varit helt annorlunda mot vad det brukar! Sommaren och solen måste ha gett mig någon slags energi som jag inte har upplevt på jag vet inte hur länge. Jag är rätt stolt över vad jag har gjort idag, och det kanske låter som en vanlig dag för er, men för oss sjukskrivna som vanligtvis bara orkar med en aktivitet om dagen så är det här stora grejer! ;) Dags att dokumetera denna dag!

Vaknade klockan åtta av väckarklockan, men snoozade till halv nio då jag väcktes av att telefonen ringde! Åt en god frukost framför tv:n och rullade därefter ner mot city. Vädret var underbart och varmt redan på morgonkvisten! Fixade lite och tog sen en cykelrunda runt svartån för att hitta en brygga att slå mig ner vid, men icke! Cyklade runt ett tag och landade hos min vän Jessica som bor på stan. Tanken var att jag bara skulle stanna där i någon timme..

..men efter att ha snackat ett tag så blev vi båda sugna på glass, så vi gled ner mot konsum och inhandlade varsin magnum mandel och varsin cola, därefter promenerade vi ner mot vasaparken och på vägen blev jag nästan ihjälskrämd av min andra vän Jessica som kom skuttandes bakom ryggen på mig och ville säga hej! I varje fall så överlevde jag och sedan gick vi vidare och stekte i vasaparken bra länge. Det var hur kul som helst och vi spanade på roliga människor, lyssnade på musik, flamsade och solade. Efter ett tag blev vi hungriga och gick hem till Jessica igen för att äta mat och kladdkaka med grädde till efterätt. Urgott!! Vi var sedan ute på äventyr för att handla kattsand till Jessicas stinkande kattlåda haha, och vi hamnade till slut på Djurmagazinet ute vid Hälla och spanade bra länge i butiken innan vi åkte hem till henne igen. :)

Våran vän Emil joinade oss vid halv sex tiden ungefär och vi gick för att handla på Hemköp. Sen blev det matlagning, ätning, youtube-tittande, paramore-lyssnande(<3!), chipsätande, bullbakande och massa annat ända tills klockan slog halv tolv och det kändes som att dagen började ta slut haha.

 

Nu längtar jag tills imorgon när det är hoppträning, weei! På fredag är det marknad med mina underbara vänner, på lördag blåbärshoppning och kanske fest i skultuna på kvällen! På söndag ska jag träffa Cassandra en stund också! Det var verkligen inte igår! Puss på det! :D

Sängen väntar på min trötta men glada kropp och jag längtar efter att få gosa ner mig med mina 3 älsklingar!! <3

 
Ida 3 år

 
Tuva 9 månader


Maya 10 veckor
  

my weekend

Jag saknar känslan, känslan av att vara trygg i någons armar. Jag vill bli kär såhär till sommaren. Det skulle vara supermysigt! Får väl se om det dyker upp någon söt och snäll individ som åtminstone skulle vilja mysa lite och vara sådär söt! Flera av mina närmaste vänner har gått och blivit nerkärade, och de verkar så lyckliga. Åh, jag vill också känna pirret i magen igen! :)

Anyway, helgen har mestadels spenderats i stallet. I fredags orkade jag inte rida ordentligt så söta Julia Carlbom fick prova min lilla häst. Det gick riktigt bra för henne och de var verkligen så söta tillsammans! På kvällen var jag nere på McDonalds med sötaste Sandra som var snäll och lånade ut lite pengar så vi kunde moffa i oss både mat och glass. Där satt vi och njöt av att vara onyttiga samtidigt som vi snackade om allt möjligt och det blev en hel del skratt som vanligt! Du är så bra gumman! Me like you very much. :D <3


Julia och Lizzy hoppar lite :)


Julia och Lizzy travar ;D

Igår hade jag stalljour och var i stallet från tidig morgon till sen kväll! Det blev ingen ridning, så Lizzy fick sig en riktig pysselstund istället. Jag borstade henne länge, friserade manen och betade en stund. Hon såg väldigt nöjd ut. På kvällen så åkte jag hem till min underbara vän Jessica och vi åt hemlagad pizza, jag gjorde kladdkaka, sen åt vi kladdkakan som var otroligt god och kollade på Hundtricket som gick på tv. En mysig kväll efter en äventyrlig och lång dag i stallet som innehöll både bra och mindre bra händelser.

Idag har jag slappat och även varit ut till stallet då min medryttare tråkigt nog blivit sjuk. Det var lite segt att ta sig iväg, men när jag väl kom dit började jag borsta Lizzy direkt och flummade även med Sandra en stund och red sedan iväg på en jätterolig runda med Marita - William och Amanda - Vilja. Vi var ute i lite mer än en timme och det var tokbra underlag överallt så det blev mycket galopper! Min häst skötte sig så otroligt bra och det var verkligen en ridtur då jag hela tiden hade ett leénde på läpparna! Jag tog bussen hem vid 21-tiden efter att ha borstat, mockat och kvällsfodrat tillsammans med Marita och Amanda.

I veckan som kommer är det ganska fullt upp varje dag. Helmer ska till veterinären på tisdag, jag ska eventuellt följa med som lasthjälp och stöd, Challe ska till veterinären på onsdag, jag ska inte följa med, men oron kommer finnas i magen. Min lilla Tuva ska till veterinären för att steriliseras på torsdag. Det är hoppträning på onsdag kväll, blåbärshoppning på lördag och en massa annat som jag väljer att inte skriva här. Det gillar jag, även om vissa saker är lite halvjobbiga. Det känns bra att ha grejer inbokade så jag får lite flyt och inte bara sover bort dagarna.

Nu blir det snart sängen!
Gonatt! /m

världens finaste

Du är det finaste jag vet, världens absolut bästa häst! :')


take me away

Jag vill också vara nere i Linköping! Jag saknar mina bästa älsklingar Jessica och Elena! Jag vill flumma med er! Jag behöver er ju! Men ni får väl cykla på stora cyklar och gå på pilgrimsvandringar utan mig dååååå.. Huvudsaken är att vi kommer iväg till Gotland i sommar!! Jag håller verkligen alla tummar och tår jag har för att ni ska lyckas övertala era kära föräldrar! Tänk er vad roligt, vi tre, bästa trion plus två till helt flummiga kompisar själva på Gotland i en hel vecka! Gud vad jag skulle älska det brudar!! Weeeeee ska dit, så är det bara! :D


Ni är mina bästa!! <3

Jag känner mig lite vilsen och fundersam ikväll. Det finns mycket som jag drömmer om, men är det verkligen sånt som jag vill göra i mitt liv, eller är det mer sånt som borde förbli drömmar och stanna i mitt förvirrade huvud? Gah, jag känner mig som ett stort frågetecken hela jag!

Kanske borde jag strunta i att tänka för mycket på det och summera dagen istället? ^^ Jag sov alldeles för länge, precis som jag brukar göra.. Gosade med min lilla Maya som var supersöt och somnade i min famn i sängen <3 

 
Kärlek till denna sötnos!! :) <3

 Åkte iväg till stallet vid fyratiden. Mockade, fixade maten åt både Challe och Belsebub som jag hade hand om idag. Och eftersom Emelie inte kunnat rida idag så släppte jag ut Lizzy i en av gymnasiehagarna så hon fick äta gräääs i ca 1 timme, hon blev glad! ;D Borstade båda hästarna samt betade och gick en promenade med sjuklingen Challe innan jag fångade in min vildhäst och fick skjuts hem av Sofie och hennes mamma. Mycket uppskattat! :)

Kvällen har spenderats i min egna dimmiga drömvärld
och med mina älskade katter busandes runt i lägenheten.

Nu blir det tv och sen sängen! Gonatt /m

nattugglan

Jag tittade inte ens på Eurovision Song Contest i lördags, men jag måste bara säga att jag verkligen älskar låten som vann! Den är sjukt bra och jag gillar speciellt fiolspelet, mys! :)


i'm back

Idag har jag varit frisk som tusan hela dagen. Trots det så sov jag till strax efter tre på eftemiddagen.. Men det var ganska skönt! Åkte ut till stallet vid fyratiden och hjälpte först till på ridskolan och höll en föräldrakurs tillsammans med Malin och Stina. Det kom bara en förälder, men det var roligt ändå. Vi fick vara som små lärare som skulle demonstrera hur man borstade, kratsade hovarna, sadlade och tränsade på ett säkert sätt, sen fick hon prova allting själv med lite hjälp från våran sida.

Efter att jag chillat med mina kära vänner i cafeterian ett tag så gick jag ner till stallet och mockade och fixade åt min prins Challe, sen pysslade jag med min älskling Lizzy och red ut med Carro - Regina, Jenny - Jupiter och Sofie - Helmer. Vi tog en mysig skogstur med mest skritt och lite trav. Lizzy var fin i bakbenen idag, hon hade varit lite tjock i båda igår. Hon kändes lite stel i början av ridturen, men efter ett tag blev hon jättefin och mjuk när jag jobbade henne i skritten. :)

När jag var klar med Lizzybus så borstade jag rent smutsgrisen Challe och gick en promenad i ca 20 min. Skulle egentligen ha gått en halvtimme, men då hade jag missat bussen hem så det fick bli en kortis idag. Han var pigg och glad och skrittade på ordentligt med båda bakbenen iaf så det kändes bra! Han fick minsann smaka lite på några grästuvor också.. :)



Nu har jag nyss kommit hem och fick börja med att skrubba rent madrassen och måste bädda med nya lakan sen när den torkat.. Jag verkligen hatar att ha en löpande katt hemma som kissar i sängen så gott som varje dag!! Som tur är ska hon kastreras på torsdag nästa vecka, hoppas jag orkar stå ut tills dess..!

I morgon är det hoppträning! Lycka! :D
Puss på er! /m

mums!

Kladdkaka + Hallonsaft = min näring idag!

 

När man är sjuk får man äta sånt till lunch tihi :)

sjukis

Straffet kom igår efter att ha sovit för lite och varit igång för mycket under några dagar. Nu har jag blivit sjukis. Feber, nysningar, lite ont i halsen och muskelvärk. Igår sov jag hela dagen, hela kvällen och orkade inte ta mig upp ur sängen förrän vid 23-tiden för att få i mig lite mat. Sen somnade jag om igen och sov hela natten. Snacka om helt jävla slutkörd!

Idag kom mamma över och var så snäll och handlade lite åt mig eftersom jag knappt hade något i kylskåpet och inte orkade ta mig till affären p.g.a min feber. Så nu har jag ätit 3 mackor och druckit massa mjölk! Känner mig lite piggare nu iaf. Men jag är så uttråkad! Finns inget roligt att titta se på tv:n och ingen människa verkar vara på msn, alla går väl i skolan eller jobbar.. ;P

Vad gör man när man är tillräckligt pigg för att sova men för trött för att göra nått annat än att sitta upp?

Jag saknar min häst <3

hästar, hästar, hästaaaaar!

Jag älskar mitt liv så mycket just nu! Jag älskar att jag har så underbara vänner och att hästarna får mig att må så himla bra! Puss på det! Det här har jag roat mig med idag och igår.. ^^

Fredag: Sov jättedåligt under natten, låg och tänkte och var nervös inför veterinärbesköket med Challe och somnade vid 04.00 ungefär. Försov mig till klockan 06.57 så fick stressa som en galning för att hinna! Men det gick! Det var otroligt intressant och fascinerande att besöka Strömsholms djursjukhus. Jag hade aldrig varit där tidigare och jag var speciellt intresserad av hur mycket en stor röntgenapparat kostade som fanns där. Det visste dock inte veterinärassistenten.. ;P Det gick iaf bättre än väntat med Challeliii och nu hoppas jag att han blir ohalt så han kan börja arbeta igen. :)


Regionhästsjukhuset på Strömsholm

När vi kom tillbaka till Hamre så var jag ute och betade med sötnosen i ca 45 minuter, sen kom mamma och hämtade mig och så åkte vi iväg till mammas moster Inga och hennes man Bror och åt massa god mat och fick jordgubbar till efterätt och sen fika på det! ;D Det var supergott och riktigt mysigt! :) Åkte tillbaka till stallet vid 17-tiden och pysslade om Lizzy. Red ut med Jessica&Belsebub och Carro&Fräze. Vi red barbacka alla tre. ^^ Efter en skogsrunda så busred vi lite i paddocken och jag och Jessica hoppade barbacka med våra sötisar ca 30-40 cm, och Lizzy bockade lite och var fett busig! Haha, trodde jag skulle drutta av, men jag satt minsann kvar! Sjukt kul var det iaf! :D Jag stannade på donken på vägen hem och satt där med Simone. Efter det gick jag hem och hon rullade på inlines bredvid. När jag kom hem runt 23-tiden var jag toktrött kan jag säga! x) Men såklart satte jag mig vid datorn och gick väl och la mig vid 01.00 ungefär.. ;P

Lördag: Var i stallet ca 8.30 och läppte ut alla privathästar, slapp fodra för det var redan gjort då Cazzandra & Shakira var på tävling och Victoria skulle rida supertidigt så hon hade redan fodrat i storhäst-gången. Kicki hade släppt ut 5 av hästarna också, så det var riktigt soft för mig! Men tur det, så trött som jag var haha.. x)

Vid 11-tiden åkte jag iväg till Kärrbo Prästgård med ett voltigelag och en duktig ridskole/voltigehäst vid namn Maiga. Dom skulle nämligen ha uppvisning där klockan 12 på Kärrbodagen. :) Så jag följde med som hästskötare. Det var superkul och det var massor med folk där! Både hästen och barnen i voltigelaget skötte sig utmärkt och var verkligen jätteduktiga! :) Vi stannade kvar där i flera timmar och åt våfflor, kollade på tjurbetes-släpp, tittade på små pojkar utklädda till riddare på sina söta och bockande(!) ponnyer, lyssnade på ett liveband som stog på höskullen och spelade musik över hela gården och imponerades av den lilla söta iordninggjorda terrängbanan på sidan av paddocken och mycket mer! :) Det var toppenväder hela dagen och verkligen supermysigt! Jag vill bo sådär på landet.. all stress bara rann av mig så fort vi var framme. Gud så skönt att alltid ha det så! :) Drömma kan man ju.. :)



Vi åkte därifrån vid 16-tiden och efter att jag tagit hand om Maiga så började jag plocka in alla privathästar och sedan flummade jag ett tag med alla roliga kompisar och sen red jag och Jessica ut. Hon på Baron och jag på Lizzy. :) Har alltid lika kul med min Jessica! ;D Puss på dig! Diiidii! ^^ Sedan blev jag kvar väääldigt länge i stallet.. det brukar lätt bli så haha! Men jag var duktig, och tillsammans med Sara så skurade jag rent badkaret i Lizzy's hage och fyllde på det helt med vatten. :) Jag pysslade massor med både Lizzy och Challe och bara njöt av att borsta och pussa på mina favorithästar! <3

När vi skulle fodra så råkade jag och Jenny välta hela våran foderhylla så att alla burkar ramlade ner på golvet, haha! Men som tur var så gick det att rädda det mesta, och med hjälp av Johanna och Sara så stoppade vi tillbaka det mesta av maten i rätt burkar och så fick hästarna sin kvällsmat tillslut! Vi blev hemskjutsade utav Jennys snälla mamma vid halv elva, så jag var hemma vid typ 23-tiden.. Och nu är jag tröttare än tröttast! Orkade verkligen inte skriva blogg egentligen, men jag gjorde det ändå haha, är man knäpp så är man! ;D Men som jag brukar säga; "det är ju bara jag, ingen som bryr sig ändå! ;D"

Nu tänker jag slå av datorn och SOVAAAAAAAAA! :D Det ska bli så skönt! ;D Imorgon får jag sova ut och sen åker jag nog till stallet och leker med alla underbara människor och pussar lite på mina älsklingar Lizzy&Challe! <3

Hoppas ni också har haft det lika skoj som mig! ;D Puss och Gonatt! /m

i mitt hjärta

För lite mer än ett år sedan kom du in i mitt liv och du fångade mitt hjärta sakta men säkert.
Jag vågade lita på dina kloka ögon och på din trygga rygg bar du mig barbacka i galopp över
stora fält. Vinden tårade mina ögon och jag skrattade skumpandes på din blanka hårrem.

Tänk om allt är över nu.
Bara vips så är allting borta.
Jag är så rädd, jag är så jävla rädd.

Jag älskar dig min bästa underbara prins.
Du har en plats, en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Jag håller alla tummar och tår jag har och vad som än händer nu, så står jag vid din sida.

Challe <3







russinögon och florsockernos!

Jag älskar dig lilla Tuva! Du är bland det sötaste som finns!
Jag älskar när du piper så sött och vill ha lite uppmärksamhet när
matte sitter och tramsar vid datorn. När du hoppar upp med framtassarna
på mitt lår och tigger fäller jag nästan en glädjetår för du är så otroligt charmig!

Sockertuss! Du är så himla fin! <3







Hon håller mig sällskap i natten, och jag älskar det! :)
Nu blir det sängen, ska vara vaken vid tiotiden imorn!
Gonatt! /m

planering!

Jag har mycket att se fram emot nu!
Eller det kanske inte är så mycket egentligen,
men det är mycket för mig och det är bara roliga saker! :D


Blåbärshoppning på Hamre 30 maj
"Privatklass" efter alla barnen! ;D
Om det känns bra på träningarna
och allt stämmer hoppar vi nog 90 cm :)


Strömsholmstävlingen 6 juni
Då åker jag och förmodligen en massa andra från hamre dit och
är hejjarklack åt vårat duktiga elitlag som ska rida SM-finalen!! :D



Europaparlamentsvalet 7 juni
Kommer jobba ca 12 timmar! ;D
Tjänar 165 kr i timmen vilket blir
nästan 2000 kr! På en dag! ;D


Hoppkurs för Maria Norlin
preliminära datum 15-16 juni! wiiie! :D




Betessläpp för Lizzy!
Någon gång mellan 21-28 juni typ! ;D


Skatteåterbäring innan midsommar ;)
får tillbaka ca 2200 kr ;D Wiiiho!


Gröna Lund!
Åker dit i juli med några av mina bästa vänner!
Det kommer bli så sjukt kul! Plus att STHLM LIVE
uppträder 14 kvällar och vi åker säkerligen dit
till en av dom kvällarna! ;)




Nya Glasögon!
*blink blink* Jag kommer förmodligen kunna fixa mig
ett par nya snygga brills innan sommaren är slut! ;D


Övningsköra!
Har övertalat min mamma att gå en sån där kurs
så att jag kan börja köra med henne sen! :D Wiie!




Puss på att jag är sjukt glad idag och att det snart är riktig sommar!! :D

kärlek!

Jag älskar min mamma så himla mycket! Hon är verkligen den bästa!! <3 Tack för att du stöttar mig och förstår!! Jag visste inte att jag skulle kunna prata om sånt här med dig, men jag kan det nu och det är så himla skönt! Du är bäst mami!! :D <3

Jag älskar min lilla familj som jag har, även om jag saknar att ha ett syskon. Det skulle vara så kul! Men man kan ju inte få allt.. :P Min familj är inte som alla andras. Men jag älskar den ändå! Mami, Lizzy, Ida, Tuva, Maya och lilla Taz! <3

Och mina underbara vänner, jag älskar er så otroligt mycket!!
Ni är verkligen de bästa! essbess, feniiiz, jässica, sandriiiz och carru! <3

Nu ska jag kolla på scrubs! Det blir man ännu gladare av. :) Sen blir det sängen! Gonatt! :) /m

funderingar

Hela den här veckan har mitt huvud varit fullt av tankar som jag inte riktigt har fått på plats. Jag har liksom varit helt snurrig och bara allmänt off tror jag. Men idag släppte allt. Jag lät tårarna komma och bara grät och grät och grät och det var så himla skönt! Ibland behöver man verkligen få ut det som ligger och lurar i kroppen. Det var nog en blandning av allt som har hänt den senaste tiden. Men egentligen spelar det inte någon roll varför jag var ledsen. Det var bara så skönt att gråta ut. Tack sötisar för att ni tröstade mig. <3

Och tack min vackra häst för att du skötte dig så otroligt bra idag, jag behövde verkligen det! Det var så skönt att bara rida och fokusera på att ha roligt. :) Det är det jag måste komma ihåg nu. Det ska vara kul att rida, kom igen mikelii.. släpp alla satans krav!


Älskade katter! Tuva i förgrunden och lilla Maya bakom <3

Jag trodde nästan att jag hade förlorat min älskade Tuva idag! Hon smet ut fortare än vad jag hann med när jag kom hem från stallet ikväll. Jag märkte inte ens att hon hade sprungit ut i trappen. Sen efter kanske 5 minuter så kände jag hur det fattades en katt... Jag blev helt stel i hela kroppen och tänkte att nej! Fan! Hon är kanske i trappen ändå?! Hann hon ut innan jag märkte det?! Sen kom tanken om att dörren där nere öppnats av någon och hon hade sprungit ut! För hon springer ända ner ibland när hon rymmer! Men som tur var så hittade jag henne 3 halvtrappor ner och hon såg lite övergiven och rädd ut. Lilla älskling! <3 Jag hade aldrig förlåtit mig själv om hon hade rymt ut... Åh gud.. Nu ligger hon och halvsover på klätterställningen. :)

Jag är supertrött nu efter att ha varit i stallet och med på tävling i sammanlagt 12 timmar!
Nu blir det sängen! :) Gonatt! /m

film

Har legat i sängen och tittat på Se upp för dårarna nu ikväll och jag säger bara, älska den filmen! Den innehåller så mycket på samma gång! Humor, sorg, besvikelse, förändring, hopp, framtid. Har du inte sett den, så är det ett måste enligt mig! :) Budskapet som den bär med sig är ju inte heller helt fel.

Jag tänker främst på orden som pappa Sinan säger till sin dotter Yasmin när hon spänt väntar på brevet med besked om intag från Polishögskolan.

- Jag kommer inte komma in pappa..
- Vad det göra? Huvudsaken är att du har kämpat.


Det ligger något i det faktiskt. Och det kanske är att tjata ut begreppet det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa väl, fast jag tycker ändå att man borde tänka på det lite oftare, för då släpper nog mycket av pressen som man har på sig själv.

Nu väntar sängen på mig! Gonatt! /m

LIZZY <3

Tänk att du snart har varit min i 7 år.

Jag har fortfarande ett färskt minne av den dagen då jag provred dig. Jag kommer aldrig glömma vad jag tänkte när jag såg dig för första gången. Jag minns att du stod på stallgången och det första jag såg var ditt vackra huvud med din stora, vita bläs. Dina ögon såg rakt in i min själ och jag var såld på en sekund. Du kom in i mitt liv på en gång och kärleken till dig växte för varje dag.

Mina minnen med dig är så otroligt många och jag har fått uppleva så himla mycket med dig älskling. Jag minns våran första galopp utomhus och hur jag halvt livrädd klamrade mig fast vid din man och lät farttårarna rinna längs mina kinder.


Du har lärt mig så mycket under alla år, och jag beundrar dig stort. Du har tagit mig från att ha varit en osäker liten tonåring till den jag är idag. Du har stått vid min sida hela tiden. Jag har alltid kunnat krama om din varma hals och känna att någon faktiskt bryr sig om mig. Vem vet hur mitt liv hade sett ut om jag inte hade mött dig?

Innan du kom in i mitt liv hade jag ingen aning om att ett djur kunde betyda så mycket för en människa. Du har varit min bästa vän, den som stått mig närmast utan att ha sagt ett enda ord. Med dina varma ögon och din kärleksfulla själ har du gett mig trygghet, lugn och hopp.

Min kärlek till dig tar aldrig slut och jag skulle göra vad som helst för att få behålla dig förevigt. Du är allt för mig, verkligen allt!

friday night

Jag lyssnar på en massa svensk hiphop via youtube och jag gillar't! ;D Katterna busar runt i lägenheten och jag verkligen älskar ljudet av att jag inte är ensam. Det är mysigt med 4 st katter, jag vill inte behöva lämna ifrån mig en av kattungarna sen! ;( Men det kommer ju bli så.. Det är nästan för trångt med 3 katter, men det får gå, för jag älskar dem ju allihopa! Ida, Tuvis och lilla bus-Maya! <3

Tänk vad fort den här dagen har gått egentligen. Och alla dagar.. Jag kan inte fatta hur tiden bara springer iväg. Snart är det juni och det är dags för hästarna att få semester och få äta gräs hela dagarna. Det kändes liksom som att det nyss var vinter och en massa snö utanför dörren..? Jag längtar tills jag kan släppa min häst på bete. Det känns så skönt att få låta henne gå där och bara vara häst, hon älskar det verkligen. Samtidigt så blir det mycket friare för min egna del. Jag behöver inte åka ut och mocka, borsta, rida och pyssla varenda dag utan kan mer ta dagen som den kommer! Och finns det något mysigare än att åka ut till beteshagen en skön sommarkväll och rida ut barbacka själv eller tillsammans med en kompis och bara njuta av livet? Det är svårslaget! :) Hästar är verkligen det absolut bästa jag vet!! <3


Jag och Lizzy på betet förra sommaren :')




 
Lizzy poserar i kvällssolen i sommarhagen förra året :)


Jag vet inte än om jag har något jobb i sommar eller om jag kommer att vara helt "ledig". Jag har sökt jobb som ridlägerledare på ett ridläger som ligger utanför Sala, men jag har inte fått något svar därifrån än. Tanken är att jag ska ringa dit på måndag och höra mig för om de fått min ansökan och när de tänker ge besked. Den 7 juni ska jag i varje fall jobba som röstmottagare då det är Europaparlamentsval. Jag är inte aktiv inom politik eller så, men för några år sedan fick jag jobbet genom en arbetskamrat då det var riksdagsval och då blev jag automatiskt registrerad som utbildad röstmottagare och fick därför hem en förfrågan om jag ville jobba som det nu i år, och självklart tackade jag ja. Lönen ligger på 165kr/timmen och är dessutom skattefri! :D

Jag ska även samla mod till mig och ringa ett samtal nästa vecka till en elit-ryttare och fråga om hon möjligen behöver hjälp i sitt stall någon vecka nu under sommaren. Det skulle vara kul om jag fick något jobb så jag slipper gå och rulla tummarna helt och hållet i sommar. Jag är redan ganska rastlös efter att ha gått hemma ända sen 1:a januari.. :P

I helgen skulle jag och Lizzy ha tävlat på söndagen, men jag strök mig igår kväll. Dels för att jag inte hade fixat någon skjuts dit än och dels för att jag verkligen inte är sugen på att tävla just nu. Jag hade säkerligen kunnat ordna en bil att låna, men det kändes inte värt besväret eftersom jag inte har någon egen motivation till att ställa upp och hoppa. Jag känner i alla fall att jag har valt rätt. Det är bättre att vänta tills jag känner mig mer säker och redo igen. :) Jag följer iaf med dit som lite hästskötare och hejarklack! Det kan behövas då Hamres lag ligger näst sist och alla ryttarna inte är så jättetaggade! Så jag ska göra mitt bästa för att få dem att slåss om segern maha! ;D HAMRE HAMRE HAMREEE! ;D

Nu är det nog dags att sova snart, imorn ska jag upp ganska tidigt och sedan åka till stallet till tolv ungefär. Då ska jag och Jessica rida ut tillsammans om det är bra väder! :) Men jag kikade på SMHI.se och där såg det positivt ut, inget regn än så länge utan dagen skulle bestå av sol och moln. Det gillas! Samma väder på söndag, och jag hoppas att det håller, för vi har inte lust att åka till tävlingen i Wirsbo i regn!

Gonatt Sverige! /m

i need time

Tiden kommer då allt känns rätt och inget kan stoppa mig.
Tills dess håller jag mig undan och tränar för mig själv.



Du är det finaste jag har älskling, lämna mig aldrig. <3


diiidiii!

Jag är trött men sitter och klickar runt på youtube och snackar av mig en massa grejs på msn, det kan behövas! Jag hatar att jag är så bra på att plåga mig själv... Att jag aldrig lär mig! Jag ska verkligen sluta bry mig och bara fokusera på mitt eget liv! Vi får väl se hur det går.. Jaja, nu vet jag i varje fall att det verkligen inte finns någon stig mellan oss, inte ens ett enda litet fotspår finns kvar. Allt är igenväxt. Det gör sjukt ont, men jag vet att det bara är att acceptera.

Hästarna, stallet, alla underbara människor där och mina bästa vänner får mig att orka. Mina katter och min underbara mamma hjälper mig sjukt mycket också! Jag älskar er alla!! Dessutom hjälper min egna inställning mig sjukt mycket också! Jag känner verkligen att jag inte gräver ner mig i depptankar längre! Och det är så sjukt skönt ska ni vet! Diiidii! ;D

Jahapp.. Imorgon är det hoppträning! Det ska bli skoj som fan! :D Jag bara älskar träningarna! Maria är så bäääääst! :) Lizzy var lite trött idag så vi tog det ganska lugnt. :) Vi var ute flera stycken från stallet på en ridtur idag! ;D Det var Sandra&Regina, Malin&Coroja, Sara&Mary, Jenny&Jupiter, Jag&Lizzy och sen Sofie och hennes mamma Åsa som tömkörde Helmer. ;D Vi skrittade först i björnöskogen och sen red vi på fältet i trav och galopp. Sandra och Regina har verkligen blivit så duktiga! :D De är så söta och Regina gick verkligen skitfint idag! Duktig Sandriizz! :D Lizzy var som sagt trött, men hon var väldigt fin! Jag jobbade inte så länge med henne, utan kände mest att hon lyssnade och gjorde lite slutor i traven och galopperade henne på halvlånga tyglar. Det gick brabra! :) Så nu har hon nog massa energi till träningen imorn hoppas jag.

På dagen imorn ska jag och Sofie hänga lite, hon kommer nog hem till mig och leker med kattbebisarna en stund och så skulle Åsa komma förbi på lunchen och klappa på dem. Hoppas de inte sover då bara.. ;) Hehe! Nu har de iaf nästan blivit helt rumsrena dem små liven! :) Igår och inatt har de bara gått på lådan! Duktiga! :D Men när jag kom hem från stallet fick jag skrubba madrassen och byta lakan, IGEN! xD De hade kissat lite.. Men det var nog för att jag inte hunnit tömma kattlådorna innan jag åkte! Nu är lådorna rena så nu får vi hoppas att katterna håller sig ifrån sängen! ;D

Time to sleep now! Eller iaf om en stund.. hehe! Pussdååå! /m

wei!!

- Min häst är så underbart duktig! Jag hoppade i paddocken idag, för att få tilbaka mitt självförtroende och hon var så himla fin! Hon ställde verkligen upp för mig och jag kunde fokusera på min egna ridning. Min självkänsla tog några trappsteg uppåt igen. :) Tack min älskade Lizzy! <3



- Tog en uteritt på Baronen vid åtta på kvällen. Han var så himla mysig och alldeles mjuk efter ett tag! Underbara häst! Jag gillar honom! :) Han är otroligt häftig att rida och så himla söt och snäll att pyssla med. :)

- Challe älskling kom hem från sin Hollandsresa ikväll!! Det var så skönt att få krama om hans stora hals och bara dra fingrarna längs manen! <3 Han såg väldigt glad ut och inte alls lika trasig som jag hade förväntat mig. Älskade hästen! Du ska få så mycket kärlek nu när du är hemma, både från mig och alla andra. Puss!! <3



- Jag har kommit fram till att jag verkligen älskar att vara i stallet. Det är med hästar jag ska vara. Det är då jag mår som bäst! Jag hoppas verkligen på att jag får ett hästrelaterat jobb nu i sommar. :) Det skulle göra mig så himla glad! ;D

- Nu ska jag fortsätta att lyssna på kent ett tag till, sen ska jag sova. Imorgon ska jag och Jessica leka och sedan har jag Lizzy och Baron. :) Lizzy och jag ska ut i skogen och bara chilla och Baronen kanske ska få hoppa lite. :) Pussdååå! /m


insikt

Nu ikväll har jag tittat igenom en massa filmklipp på mig och hästen från olika träningar och små tävlingar, och jag ser faktiskt att vi har utvecklats otroligt mycket sen i höstas! Så nu jäklar håller jag på att få in det i min hjärna att jag faktiskt kan rida och att jag kommer fixa det här bara jag tar det lugnt, andas och tänker på en enda sak; rid med benen och håll ett lätt stöd i handen! Åhh! Jag är sjukt taggad!! Önskar att tiden gick fortare!! Ge mig helg NU!



Puss på att jag btw mår fett bra trots att saker och ting är lite up and down. Jag börjar lära mig att hantera saker utan att överreagera! Imorn ska jag till stallet och ta hand om min vackra vackra duktiga häst!! <3 Jag längtar! Dessutom ska jag ta hand om den store Baron! :) Han är också väldigt söt! :) Nu blir det sängen! Håll tummarna för att kattungarna inte kissar i sängen inatt! Det var inte roligt att vakna upp med ett blött lakan.. Nej fy! :S Godnatt! Pussdååå! /m

weekend

Jag är sjukt trött. Har varit vaken sen halv sex imorse. Jag borde kanske gå och lägga mig nu då kan man tycka? Men jag vill inte. Jag tycker det är ganska skönt att sitta vid datorn när det börjar bli mörkt. Jag tror jag börjar bli sjuk.. :( Har jätteont i halsen och känner mig hängig.. Vill inte bli sjuk! Jag har varken tid eller lust att bli det nu..

Kattungarna är så himla söta verkligen! Och Tuva har blivit lite mammig och börjat acceptera dom. Hon har t.o.m tvättat pojken lite, puss på det! Ida håller sig fortfarande i bakgrunden och fräser lite då och då åt dom. Jag tror att hon tycker dom är lite för små och läskiga.. :P

 

Katt-flickan "Maya"


Katt-pojken som inte har något namn än ;P



Jag och Lizzy var iväg till Kungsör och red en klass idag, det gick inte så himla bra direkt.. Men jag vet varför och jag är ändå positiv och ska fokusera på att snacka igenom allt ordentligt med Maria på onsdag och sedan kör vi igen på söndag för då är det dags att åka till Wirsbo. We can do it baby! I love you and I know that we can! <3



Du var så otroligt fin på framhoppningen och då red jag så sjukt bra. Nästa gång tar vi med oss den känslan in på banan också! Nerverna ska jag lämna hemma tänkte jag! Bra plan va? ;) Jag hade iaf riktigt roligt idag och dessutom bättrade jag på min solbränna lite.. ;) Det var himla varmt och strålande sol! :) Btw, jag bara älskar Hamre och alla underbara människor! Puss på att det verkligen är så bra stämning i stallet!! :)

Imorgon är jag äntligen helt ledig hela dagen. Det kan jag verkligen behöva! Det har varit väldigt mycket den här veckan! Jag ser fram emot att få sova ut ordentligt och sen bara ta dagen som den kommer utan några måsten! :)

Jag vill ge min underbara vän Jessica aka essbess en liten rad också.. :] Du är grym gumman och jag verkligen älskar att vi har så kul tillsammans och att vi känner att våran vänskap sitter djupare än djupast och att vi kan vara lite off och sedan bara flumma på som vanligt igen! :) Utan krav på att vi måste umgås börjar saker och ting bli bättre, eller hur? :) Jag litar på dig igen gumman och du är en av dom som står mig allra närmast! Du är min bästa vän forever! :') Tack för att du inte ger upp och bara skiter i oss fastän det ibland känns som att vi tappat bort varann! Du ska veta hur mycket jag verkligen uppskattar att du fortfarande vill ha mig kvar som vän! :) Puss på dig underbara kompiiiiz! ;D ME LOVE YOU! <3



Nu blir det lite mer msn-häng och sånt, sen ska jag däcka i sängen! Pussdååååå! /m

filmis

Efter mycket pyssel och lite dampande på min kära dator så har jag klippt ihop
en liten film från hoppträningen den 22 april. Tack till Jessica som filmade! :)



Imorgon är det tävling! Jag börjar bli lite pirrig i magen tihi!  Nu ska jag ner i tvättstugan och fixa det sista, sen blir det lunch och därefter åker jag ut till stallet och fixar allt! Ska rida, bada henne, smörja alla grejjer och packa. Så sen blir det nog sängen direkt när jag kommer hem haha. Pussdååå! :D /m

RSS 2.0