tiiidoooo!

Just det! Tiiidooo! Det var längesen vi brukade säga så varje gång vi svarade i telefon eller sågs, och det var ungefär lika länge sen jag var en aktiv bloggare? ;)

Tänk att tiden går så fasligt fort ibland! Om typ 2½ vecka tar min bästaste kompiiiz Jessicus STUDENTEN! :o Jag kommer ihåg när du fyllde 16 år och precis hade börjat ettan på gymnasiet, hur vi längtade tills du skulle bli lika gammal som mig och fick gå på krogen. Och jag vet hur mycket du längtade efter att sluta skolan och få flytta hemifrån och allt det där! Och tänk snart är dagen här..! Sen innebär det såklart blandade känslor.. Man ska lämna någonting som har varit en trygghet så länge som i stort sett hela sin uppväxt. Och det där med att flytta hemifrån kanske tar sin lilla tid det också. Men när du lämnar 12 år av studietid bakom dig är du iaf en bra bit på vuxenstigen! :) Jag är glad att jag har fått vara din vän under många år nu och att jag kommer få uppleva din stora dag på sidan om, med en filmkamera i högra handen! Det blir nog ett fint minne om jag inte råka radera hela filmen sen. ;)

Well, nog om studenten och allt sånt! Idag regnar det ute, vilket vi får hoppas att det inte gör den 11:e juni.. ;p Inte heller får det regna den 6:e juni för då bär det av mot Strömsholmstävlingarna tillsammans med massa Hamrefolk! Vi ska hejja fram vårat ponny-elit lag som rider SM! Kommer nog blir riktigt skoj! Hoppas vi får ihop bästa hejjarklacken, men det lät bra på mötet igår iaf! Söta maskotar och banderoller, likadana tröjor, pom-pom's och höga röster! ;D

"
vaart vi gååår
vaart vi gååår
frågar alla människor
frågar alla människor
vaaart vi kommer ifrån
vaaart vi kommer ifrån
ååå vi svarar alltid
ååå vi svarar alltid
ATT VI ÄR FRÅN HAMREEEE!
SKÖNA GRÖNA HAMREEEE!"



Nu ska jag åka hem en sväng, sedan åka och köpa kattsand åt mina katter som verkar behöva påfyllning hela tiden.. ;p Sen ska jag till stallet och plocka in djuren, kan inte vara kul att stå ute i det här regnvädret. Kallt är det också! ;( Jag som hade tänkt hoppa lite smått i paddocken.. Får hoppas att det slutat regna när det är rid-dags!! Har ingen lust att harva runt i ridhuset, känns som att man är där tillräckligt mycket under vinterhalvåret.. ;)

Slänger in en bild på världens sötaste hund Max! :*



Over and Out! /m

hello again :)

Onsdag idag dååå! Det betyder hoppträning med pärlan ikväll eftersom det är ojämn vecka! :) Jag är riktigt taggad för det var så kul förra gången. Ska tänka på att inte sitta med handbromsen i någonting den här gången.

Kort film på Lizzy när hon blir löshoppad för ett tag sen :)

Annars dååå? Jorå, livet rullar på! Har dock inte kommit iväg på något studiebesök på Gamla Brandstationen än där jag ska börja min arbetsträning. Det har varit lite strul, men kommer att kika in där nästa vecka troligtvis. :)

För övrigt så håller jag på med ett projekt tillsammans med några i ungdomssektionen. Vi ska försöka vinna hejarklackspriset på Strömsholm i samband med Lag-SM i ponnyallsvenskan där Hamres elitlag ska vara med! Så det är rätt mycket jobb med det med tanke på att det är mindre än en månad kvar till den 6 juni då det är dags.

Sen så ska jag som alla andra i hela Västerås och runt om i Sverige besöka The Studio..! ;) Har fått ett datum i juli så får jag se vilka 2 vänner som får följa med mig.

Isabelle har börjat jobba på Ica lagret nu och det känns som att vi aldrig hinner träffas tycker båda två, men imorn är hon ledig så då får vi äntligen umgås bara vi två och utan tidsramar, ska bli fett najs! :*

Det som är bra med att hon jobbar är att jag hinner umgås med mina vännerrrr också hehe, speciellt min lilla Jessicus! Igår var en fett bra dag med henne! Vi träffades i stallet och flummade i cafeterian med diverse snack som kanske inte var det bästa med tanke på vilka som hörde haha men äääsch.. ;) Sen så red vi ut tillsammans, hon på lilla Bambi och jag på min Lizzie. Vi busade lite och lärde 3-åringen hur man gör haha! ;)

Efter att vi tagit galoppbacken och hästarna var aspigga gick vi ner till paddocken för att rida lite seriöst. Det slutade dock med att jag och Lizzy raceade och bushoppade några småhinder i full fart! xD Sen bytte vi hästar ett tag och Jessicus var fett söt på Lizzie! :'D Sandra kom förbi och fick också rida lite på Lizzy eftersom hennes häst är skadad och hon var ridsugen. Det såg väldigt fint ut och min häst fick arbeta på bra! *gilla*

När vi var klara i stallet så följde jag med Jessicus hem och vi hade fett ruuuligt med kakan Helmer?! x) Ingen kan flumma som osssss! Och jag säger bara.. alla passar inte i lugg! Lär dig fixa håret kvinnaaaa! ;o

Nu har jag verkligen inte tid att sitta vid datorn för ska ta mig hem för att hämta mina chaps och klappa katterna lite innan jag kilar iväg till stallet!
Smell ya bitches! /m

vi behöver bara sjungaaa!

Lyssnar på en gammal goding häähää! Martin med Fiskar som viskar! Den är faktiskt riktigt bra! ;D Den finns med på min nya fina spotifylista. Här är en länk om någon är intresserad.. ;) my music! På tal om spotify så gillar jag skarpt den nya versionen där man kan dela allt med sina facebook-vänner. Jag beundrar människorna som kommer på sånt här, ni borde få nobelpriset eller nått.

Något jag däremot stör mig väldigt mycket på är all töntighet i samband med Kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop! Jag antar att ni också har sett något som tillhör 'bröllopsserien' eller vad det nu heter. Chokladkakor i olika smaker, chokladaskar i typ 15 olika storlekar, Frödinges egna frysta bröllopstårta, nått specialkaffe o.s.v! Snart kommer det väl toapapper i guld?! Hela grejjen är så extremt överdriven.. ;p

Och sen det här att man inte får sjunga Svenska Nationalsången i skolorna på Sveriges Nationaldag!!! Är det for real?! Seriöst?! Tydligen så är det för att 'Sången har använts i rasistiskt syfte'. Så för att en minioritet av Sveriges befolkning använder våran Nationalsång på ett felaktigt sätt så ska vi sluta hedra vårat land? Vad ger det för signaler? Jo, det ger signaler att Sverige glädje likt låter rasisterna ta det dem vill ha och använda det till sin fördel!! Om Sverige ville bekämpa rasister skulle ju en bra signal vara att strunta totalt i deras beteende och fortsätta hedra Sverige! Åtminstone en dag om året..?! De har väl använt svenska flaggan också, ska vi då sluta ha flaggan på högstång vid diverse högtider och flaggdagar? Som slutkläm vill jag bara säga; Det här hade aldrig hänt i Norge!



Well, nog om klagomål eller? Nej faktiskt inte! Igår läste jag en helt hemsk berättelse på facebook om en 5-årig hund som blivit totalt felbehandlad av självaste Polisen. Jag lägger in ett utkast från berättelsen så får ni gå in och läsa vidare om ni känner det relevant.

Mayas story kortfattat:

Maya är en tik på fem år, en blanding mellan amstaff och bullterrier. Hon är en lugn famlijehund som just fått fem valpar, men hon har inte mått riktigt bra efter förlossningen. I början av april vill en bekant till Mayas mattes sambo komma på besök. Han är polis, men inte i tjänst. Han ombeds inte komma på grund av valparna som då bara är en vecka gamla, men kommer dit i alla fall. Han - eller åtminstone en påse med en flaska innehållande alkohol som han bär med sig - luktar sprit. Inne i lägenheten närmar han sig Maya som står mellan honom och valparna och hon skäller varnande. Han fortsätter fram mot henne, och när hennes skall fortfarande ignoreras och han böjer sig fram mot henne biter hon honom i hakan.

*
Bettet tar illa och mannen måste sys med 30 stygn. Han återvänder samma kväll och hämtar sin spritflaska. Några dagar senare kommer han igen, då för att kräva ett väl tilltaget skadestånd, som han inte får gehör för - då polisanmäler han Maya utan att berätta hur det hela gått till.

* Polisen kommer utan förvarning och omhändetar Maya, i strid med kraven i tillsynslagens 11§. Valparna tar de också med sig, utan att ha något giltigt beslut om det.<

* Maya bedöms som farlig och får stå kedjad i en bur. Valparna flyttas först men läggs sedan in till henne, och panikslagen försöker hon skydda dem från de bryska omgivningarna. Hon bedöms som aggresiv och farlig (senare visar det sig dock att hon haft svåra smärtor p.g.a. akut sjukdom)<

* Polisen beslutar att Maya skall avlivas

Hon är i skrivande stund fortfarande dömd till att avlivas på grund av detta, men folk i hela Sverige skriver på namninsamlingen för att rädda henne och djurens jurister jobbar hårt för att få henne fri! Agera du också!

Här kan du läsa hela berättelsen http://djurensjurister.se/maya.php
Här kan du skriva på namninsamlingen http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Maya

Sprid gärna detta till familj, vänner och bekanta. Tillsammans kan vi rädda Maya!



Hua! Nu har jag fått skriva av mig ordentligt känner jag. Har varit upprörd sen igår kväll när jag fick läsa om den stackars hunden och hennes valpar.. Jag hoppas verkligen att hon får komma hem till sina bebisar snart och att hon får leva för som hon har behandlats och blir behandlad är en ren skam för mänskligheten! Förstår inte hur man kan behandla ett djur så. Usch..!

Men på tal om djur så har i varje fall mina djur det bra! Badade äntligen min smutsiga häst igår eftermiddag! :D Nu är hon alldeles len i pälsen och glänser som en liten diamant tihi! Hade morgonfodringen idag och satte faktiskt på henne täcket fastän det är rätt varmt.. Jag tänkte att hon iaf kan få hålla pälsen ren en dag innan hon rullar in massa damm.. ;)

Ska tillbaka till stallet i eftermiddag för att rida ut i solen på prinsessan. Sen blir det att kolla på Tina Svane träningarna i paddocken. :) Hade tänkt att vara med själv faktiskt, men pengarna räckte tyvärr inte till det denna månad så det får räcka med träningarna för Bobo. :)

Nu ska jag äta lite frukost och sen ta en dusch tror jag!
Over and Out/mikeli

well hello

Jag vill åka till Peace and Love, Gröna Lund, Kolmården, Parken Zoo, Liseberg och Arvikafestivalen.

Det kuliga är att jag inte har några pengar så egentligen kunde det ju ha fortsatt vara vinter så kunde jag få vara deppig och låsa in mig i min egna lilla bubbla till värld i några månader till. *fett jävla negativ*

Valborg var fett överskattat och sammanfattas såhär; uppbrunnen jävla majbrasa eftersom vi gick dit försent, panikångest-attack, dricka-massa-cider-fort-som-fan-och-bli-full, slisk för 80 kr i 40 min = totalt värdelöst, donken, hem och däcka.

Jag är sjukt negativ just nu och vill bara klaga av mig..!

Vill ha tillbaka min Jessicus och våran underbara sommar 2009 tillsammans med mina bruds. Jag saknar allt så det gör ont och jag hatar att det aldrig mer kommer bli samma sak. Allt är förändrat nu and i hate it sometimes!!!

Jag vill köpa en hundjävel! Kanske ska sälja mina kattrackor och köpa en söt liten maximilian-kopia instead?! Hmm, njee klart jag inte ska göra mig av med mina bebisar men jag vill ha en liten hund fan..!


Maximilian :')

Jaja, nog om det negativa.. försöka vända på tankarna! På torsdag, den 6 maj börjar jag på ett s.k arbetsrehabcenter, hohoho. Får se hur det går, är nervös som bara fan! Tror jag skulle börja vara där 2 dagar i veckan, typ hjälp..? Jag har inte gjort något regelbundet på 1 år 7 månader vafan!

Well, dagen har sugit getpung. Har varit bakis och trött och sjukt negativ. -.-
Ska ta min negativa klang och dra en cigg nu. Något som kväver ångesten för tillfället i varje fall!

Over and Out/Lil'M

Jag känner mig fångad i allt ibland. Jag tror jag behöver en skopa frihet. En skopa liv.
En skopa med.. you tell me.. nått som får mig att orka och att våga tro

P.S. På tal om någonting helt annat. Min häst är verkligen finast! I onsdags på träningen hoppade vi alla hinder på 90 cm! Fyfan va vi är braaaa! Jag älskar att du får mig att våga igen Lizziiiie! Du är det bästa jag har. <3 Alla mysiga stunder med dig på kvällarna i tegel är guld värda. Bara du och jag och kärleken. Du är min luft baby, min finaste diamant. Jag släpper dig aldrig!!! <3

RSS 2.0