runaway

Först är det upp, upp, upp och då är man så jävla glad och alla orkar med en. Men sen ibland så blir det ner, ner, ner och då är man helt plötsligt osynlig och bara sitter i sitt lilla hörn, men mungiporna neråt och blicken helt tom. Men det är ju lugnt, det är ju bara jag och om det ignoreras tillräckligt mycket så går det nog över. Eller hur?

Just nu känns hela världen så sjukt ego och falsk och jag skulle bara vilja dra iväg från stan ensam. Stänga av mobilen, ta en bil och bra köra så sjukt långt tills jag inte orka köra mer. Då skulle jag somna i bilen vid en väggren och sen kanske jag skulle kunna tänka klart dagen därpå? Jag bara orkar inte....

sommar!

Shit, nu är det verkligen sommarvärme ute! Sitter på balkongen i skuggan och lyssnar på musik. Har bara tagit det lugnt idag och det kan jag verkligen behöva så som jag har varit igång. Gjort massa saker varje dag nu så långt jag kan minnas. Det är väldigt skönt att orka göra mer än en aktivitet om dagen, men samtidigt måste jag se till att vila mig ibland så jag inte tar på mig för mycket så jag blir isaaaane! ;)


Det enda jag gjort idag är att gått till soc för att lämna in lite papper, kollat på ett avsnitt av Vampire Diaries, varit på banken och tagit in hästarna i tegel. Sen jag kom hem därifrån har jag bott ute på min balkong med datorn och katterna springandes runt mina ben. Jag trivs och bara har det skönt!

Igår var jag ute på äventyr på Råby. Var på studiebesök på ett rehabiliteringscenter där jag fick information och en liten rundvandring. Jag ska besöka 2 andra center nu i sommar så får vi se vart jag börjar i höst. Det verkade riktigt bra ute på Råby, men jag är mer intresserad av Stentorpet för där skulle det nämligen finnas möjlighet att 'jobba' på ett hunddagis! Det skulle passa mig mer än utmärkt hihi. :)

Jag var även till myrorna med Catharina och Timo som hjälpte mig att få hem hyllan jag köpte där förra veckan. Allt gick bra och nu står den i min lägenhet och har grejjer i sig. Det blev hur bra som helst och jag är toknöjd! :D

Ikväll blir det grillning på viksäng med nåra av mina kära vännerrrr! Synd att min bezta Jessicus har fått både öron- och lunginflammation så hon inte kan vara med oss.. ;( Hon ska äta penicillin i 10 dagar och jag vill att hon ska bli frisk nu!

Torsdag
PENGARRRRR!
Leka med Eleniiiz :D
kanskeeeee typ leka lite med jessicus om hon inte hostar på oss x)



Fredag
MIDSOMMARAFTON HUH!
mysipys på vallbii musem på dagen med Isabull + family + hund :D
Parteeeheeyyyy med Isabull, HännaBanunaa, CarrrasssBröderna och typ massa flerrr! ;;



Lördag
Baaakis..?! ;)
typppp ridaaa lizziehest och bara dega ^^

Söndag
Släppa Liizziie på bete! :)
Fira Johäänniiii på eftermiddan/kvällen ;D




Sen äre mån,tis,ons och på torsdagen då åker häääännnaaa ;(
så det blir nog någon grill/mys/hejdåkväll för henne där någon av dagarna!


I will miss youuu DJ'H
äänna! <3

Torsdag - Lördag
CITYFESTIVALEEEN utzz utzz!




Blir krogen med hamrebrudarna på fredagen och en hemlighet på lördageeeen! ;D

Hoppas verkligen att det underbara vädret håller i sig nu! :D

JAG ÄLSKAR SOMMAREN!! ;*
peewws dåe! /mikeli

blööööh

Something's getting in the way! Something's just about to break!


glädje! :)

Haluba! :)

Igår var en michet bra dag! :D Jag mådde bra hela dagen hihi. Jag var på vallbii museum med min guzz. Det var faktiskt ruuligt att spatsera runt bland de gamla husen och alla djur var så söta. Det fanns t.o.m kaninbebisar! Jag ville sno dem! Isabelle ville nog sno de prickiga griskultingarna, och jag kunde tänka mig att ta med en liten killing hem ocksååå, fett söta! :*


Pappa geeeeeeeeeet :))))


Mammaaa getter och bebisarrrr :))) Lägg märke till den som ligger UNDER foderbordet haha xD


grisisaarrr :*



Vi gick runt och tittade på alla djuren och sen till alla små affärer som var öppna, och där kunde man köpa handgjorda muggar i keramik, handgjorda skinngrejer, typ skärp och sånt och tvålar som hantverkarna hade gjort. Det fanns en liten bod där man kunde köpa silversmidda smycken, riktigt fina grejjer fanns det och det var inte ens så dyrt! Hade inga pengar med oss, men det var mysigt att bara gå runt och kolla. I en bod hade de borstbinderi och massa kläder som de hade sytt. Likadana kläder som folket hade på sig back in the days liksom.

Jag tror jag skulle trivas ganska bra och jobba/praktisera där, så vem vet, jag kanske står och säljer handgjorda ulldjur en vacker dag! :] Vi hade med oss eget fika som vi knaprade i oss innan vi tog bussen ner på stan igen. Mysfaktor vallby museum i solskenet; 10 av 10 lätt!

När vi kom ner på stan så kilade vi in på Myrorna och där hittade jag till min stora lycka en asnajs hylla som jag var och betalade idag!! :D Den kostade bara 175 kr och passar mina önskemål väldigt bra! Ett litet vitrinskåp med belysning t.o.m hihi! Jag får hjälp av Catharina och Timo att köra hem den imorn eller på måndag. Lyckliga mig! :D Tanken är att jag ska måla om den till från vitt till svart i framtiden, det kommer bli så jäkla snyggt! :)



Glad som jag var efter besöket på myrorna så fick jag något energiryck och åkte hem till mig och dammsög! Isabelle och Jessica satt på balkongen och solade medans jag var duktig, så grymt nöjd! :) Efter att jag tagit hand om min lägenhet och mina kattrackor så åkte jag och Isabull ner på stan igen och handlade tacos-ingredienser.


En kattracka! :*

Sen lekte jag med Michelle en stund medans min guzz lagade mat hemma hos sig. Så när jag kom dit hade hon tänt ljus och dukat fram det värsta romantiskt hihihihihi! :)))) Sååå söööt,  jag blev mera lycklig! Vi åt maten som var asgod och kollade på Vampire Diaries (bääässst!!). Sen slocknade tröttisen och jag fastnade framför datorn med Jessicus ;)

MICHET BRA DAAWWWG! :D



Nu idag har jag soviiiit, betalat min hylla och bara chillat. Ska snart iväg och rida min prinsessa! :)))) <3 ikväll blire kanske att umgås med lite folk eller bara tare lugnt hemma, det visar sig!

PUSH AND SCHMEK :*

knepp cheey

Okej, jag har bestämt mig. Höhöhöhö, mer personlig blogg here i come! Så får vi väl se om jag ångrar mig, men man ska väl våga stå för den man är?! Oavsett om man är lite psykiskt sjuk eller inteee, och ja.. det finns ju faktiskt en liten baktanke med det hela. För det första är det bra för min egen del, jag bearbetar saker bäst genom att skriva och det är ju smidigt att ha en blogg, då kan jag skriva ner saker vart jag än är, för det finns ju typ alltid tillgång till en datorrr!

Sen kanske att folk som känner igen sig eller sådär kanske kan få lite inspiration och styrka genom mina ord. För även om jag kommer skriva ner jobbiga saker så kommer den röda tråden och temat såklart att vara JAG TÄNKER KÄMPA FÖR ATT BLI KVITT MIN SJUKDOM! :)

Såååå jag tänker börja fila på en ny header de närmsta dagarna!



11.50;


När jag vaknade var jag pigg och kände mig rätt fri från tunga ångestkänslor. Har haft mycket ångest de två senaste dagarna, alltså verkligen sjukt mycket. Attacker som varit väldigt jobbiga, t.o.m attacker med minnesluckor (i förrgår). Så det kändes skönt att känna sig pigg och klar i huvudet! Jag åkte till stallet och fodrade de glada och hungriga hästarna. Det var jättevarmt redan strax innan åtta när jag kom dit, så jag släppte ut hästarna nakna och gick i bara tshirt, skööönt!

Åkte hem till I igen och tog en skön dusch, blev faktiskt svettig av att vara ute i värmen! Sen ringde jag två jobbiga samtal som jag skjutit upp i flera dagar. Det resulterade i ett inprat på telefonsvarare och en telefonkö i 9min som jag inte orkade 'stå i'. Så jag beslöt att ringa dit imorn istället, lite tidigare så det inte är 80 pers före mig!

Sedan var jag till Soc. och allt blev jobbigt. Missförstånd och jag var nära på att bryta ihop av en liten vardagsgrej bara. Meeeeeeeeeeen jag tänkte att fan heller, inge mer skit nu!! Så jag agerade bra istället och lugnade mig. Allt ordnade sig också när jag gjorde det, så nu är jag stolt! :)

Solen skiner ute så jag tänkte försöka få med mig I till Vallby Museum och kolla på lite söta små djuuuur.

Hejdoooo!

tankar

Bara tankar, inte riktat mot någon.

'Är jag en överkänslig liten skitunge som egentligen förtjänar allt det här..?'

Hur förklarar man för omgivningen att man är sjuk och behöver lite extra kärlek
och omvårdnad? Och hur orkar omgivningen med att vara med en sjuk person?

Ignorans, likgiltighet, förbiseende.
Skulle ni blunda lika starkt om jag hade cancer?
Eller hjärtfel? Eller bara var inlagd på en avdelning?

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk i det här samhället.
Ingen vågar tala om psykisk ohälsa.
Det är skamligt att vara sjuk i själen och i hjärnan.
Jag skäms för den jag är och för min sjukdom.
Ska det vara så?

Jag är diagnostiserad med borderline och en svår depression.
Jag kommer eventuellt att göra om min blogg till en mer personlig typ..

'jag vill övervinna rädslan att falla ner igen.'

Eller så startar jag en sån blogg på annat håll, vem vet.
Jag vill egentligen skriva ut allting som jag upplever det,
men jag skäms ju för mina känslor och för den jag är.
Så jag vet inte hur det blir. Det vore skönt att bara
få förklara allt, men samtidigt så är ju det läskigt. Hur ska jag göra?

Blahablaha hejdoooo

blubb

blubb, blöbb, blogg.. Känner mig typ tvungen att skriva här så folk inte tror att jag typ deppar ihop eller så. Alltså anledningen till att jag skrev hela det där långa 'sanningen' inlägget var mest för att mina vänner och folk runt omkring mig skulle få en bild av varför jag är sjukskriven och även för att jag är trött på att behöva svara på frågor som 'hur länge ska du vara sjukskriven?' 'varför är du sjukskriven?' o.s.v.. Jag är trött på att behöva titta ner i marken och behöva förklara och minnas allt om och om igen. Det gnager i min hjärna i stort sett varje dag ändå. Så tanken var väl lite att kunna hänvisa till det inlägget om folk är intresserade av att läsa, för jag orkar inte riktigt förklara allt jobbigt.

Men jag är för det mesta glad ändå, trots det som hänt, och det tror jag att ni märkt. Visst har jag dagar då allting känns skit, men jag försöker ändå att göra det bästa av situationen.

Så nu lämnar jag detta och fortsätter blogga som vanligt igeeeen! Bah så ni vet likzzzzom. :]

Imorn är det fredag och mina små vänner Jessicus, Hänna, Clara m.fl tar the fucking STUDENT! :o Helt sjukt att ni blivit så stora era grisar! Jag ska spendera hela dagen med att filma deras utspring, flakåkning och Jessicas studentmottagning. Hoppas på bra väder och inge jävla regn tack!!!


Nu ska jag och Jessica glida ner på stan, det blir lite alkoholfix och så ska jag köpa hårfärg och strumbyxer tills imorn! Man måste ju se bra ut i håret hallååeee och jag tänker då inte visa mina bleka ben! x)

Push and Schmek! :*

sanningen del2

Hej igen och tack för alla fina kommentarer och mejl som ni har skickat.. Jag blir alldeles glad och varm i själ och hjärta ska ni veta! Jag kände att jag avslutade förra inlägget lite kort, så jag kan fortsätta berätta lite om hur allt ser ut nu såhär efteråt.

Min mamma mår efter allting rätt bra och har ätit mediciner och gått hos psykolg ända sedan den där oktoberdagen. I början gick hon flera gånger i veckan och fick även hämta ut sin medicin vid sjukhuset 1 gång i veckan så hon inte skulle kunna göra något förhastat med alla tabletter. Och jag kan ju inte säga att min mamma är frisk, för det kommer hon nog aldrig att bli. Utan sina mediciner skulle hon må lika dåligt igen. Men hon är så frisk hon kan bli och hon behöver inte känna en massa oro, ångest och liknande. Hon har även fått andra mediciner som passar henne bättre, dvs hon får inga hemska biverkningar som gör att hon inte kan se. Däremot är hon rätt skakig, men inte så mycket som förut. Så hon känner ändå att hon kan klara vardagen och är nöjd med att hon inte skakar lika mycket.

Det som är jobbigast för mig är att min mammas personlighet, hennes känslor och hela agerandet liksom har blivit som bortblåst nästan. Inte helt borta förstås, men mycket försvagat. Och det kommer dagar, oftast flera gånger i veckan då jag blir ledsen över att jag inte har samma mamma som förut. Det är svårt att bemöta henne ibland då jag inte känner igen henne, och jag får dåligt samvete över att jag inte orkar umgås lika mycket med henne som innan. Men hon är i princip avskärmad och ganska likgiltig mot allt, så det kan ibland vara svårt att föra ett normalt samtal med henne.

En positiv sak som jag däremot har märkt nu senaste veckorna är att hon vissa dagar låter glad, skrattar lite smått och är lite mer lik den mamma hon var innan allting hände. Så mitt hopp om att hon sakta ska återfå sin starka och friska sida växer då jag hör henne glad. Och händer inte det är jag i varje fall glad åt de dagar då hon verkar glad. Men alla dagar är olika, vissa dagar låter hon likgiltig och liksom borta.

Många i stallet har sagt till mig att min mamma sällan hälsar om de går förbi, och det har med hennes sjukdom att göra. Många gånger säger hon hej, men oftast bara om DU som går förbi hälsar först. Så var inte rädda för att säga hej, hon blir bara glad, även om det inte syns så mycket utanpå. Och hör du inte att hon svarar så hälsa ändå nästa gång, för ibland är hon för inne i sina tankar att hon inte hör. Men gör hon det så svarar hon, men kanske så lågt att man inte hör. Skitsamma, hälsa på min mamma om ni ser henne! :)

Well.. Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer idag. Så jag återkommer.
/m

sanningen

Jag vill egentligen inte, men jag orkar inte låtsas som att mitt liv är så bra som det verkar längre. Jag tänker skriva av mig nu och den som inte vill läsa behöver inte göra det. Låt mig skriva vad jag vill i min blogg, tack.

Vardagen är ett helvete, varenda dag tänker jag på alla hemska saker som hände året 2008. Det började på sommaren, alldeles i början. Min älskade mamma började berätta konstiga historier för mig om vad hon upplevde. T.ex så berättade hon om att det bodde ett gammalt motorcykelgäng i huset mittemot som hade spärrat i en liten 14-årig flicka som dom våldtog varje natt. Mamma berättade hur hon hörde flickan skrika på nätterna och gråta på dagarna då hon fick sitta ensam i lägenheten. Jag blev helt chockad och förstod ingenting. Hur kunde något sånt hända på fina viksäng?

Historierna fortsatte och en kväll ringde hon mig, berättade hur hennes granne hade kopierat en nyckel till hennes lägenhet med hjälp av körkortet, satt upp små bevakningskameror i hela lägenheten och trodde att hon plus massa andra var ute efter att komma dit, ta alla hennes smycken och pengar..

Jag trodde självklart på min mamma när hon berättade dessa saker även om det lät lite konstigt. Jag ringde polisen då min mamma inte vågade gå och lägga sig. Ca en timme senare får jag ett samtal från polisen, de säger att jag måste komma över för att min mamma har drabbats av psykos...

Jag blir helt förstörd, åker taxi till mamma från skallberget där jag då bodde. Pratar med henne, hon är helt förstörd för att ingen tror på henne. Polisen råder mig att åka med henne till psyk. Men mamma vägrar och går och lägger sig.

Jag åker hem och på morgonen halv sju får jag ett samtal av mamma, då är hon intagen på psyk efter en hemsk natt. Jag får reda på att hon har tagit av sig sina glasögon för hon har trott att det fanns kameror och mikrofoner på bågarna, hon har sedan packat ner alla sina smycken och lösa pengar, gått ut och irrat i natten på väg till mig för att få hjälp och räddning. Det var bara tur att hon inte tog bilen, då hade hon förmodligen kört ihjäl sig. Hon har väldigt dålig syn utan sina glasögon. Anledningen till att hon inte tog bilen var att hon trodde det fanns kameror där också. Polisen hade hittat henne irra omkring mitt i gatan och kört henne till sjukhuset. Där blev hon tvångsintagen och jag åkte dit varje dag, trots att jag själv precis hade gått in i väggen på jobbet och var helt förstörd psykiskt själv.

Det var sjukt jobbigt, men jag visste inte att det kunde tydligen bli värre..

Hon åkte i princip in och ut från psyk under hela sommaren.. Hon var frisk ett tag, men sedan kom rösterna i hennes huvud tillbaka..

Och det är nu jag kommer till ett av de mest hemska kapitlen under den här perioden. Jag var tillsammans med Clara under den här tiden och en dag fick jag ett sms från henne där det stod att min mamma var i stallet och gick omkring. Hon var då inskriven på psyk och jag förstod inte alls hur hon kunde befinna sig där, men det fick sin förklaring senare.
Min mamma hade under en natt fått för sig att jag hade hoppat från vallbybron, ringt 112 och talat om för polisen precis hur det hade gått till. Hennes röster hade berättat allt detta för henne. Jag hade fått ett samtal på natten från polisen där dom frågade om jag mådde bra. Jag förklarade hela situationen för polisen och dom förstod. Dagen efter blev mamma ifråntagen sin mobil då hon ringde såna samtal och dessutom ringde mig stup i kvarten för att kolla om jag fortfarande levde.

Det här med att hon irrade omkring i stallet hände bara några dagar senare, så jag hade inte hunnit prata med min mamma varken på telefon eller hunnit besöka henne på sjukhuset. Hon trodde alltså fortfarande att jag var död...

Så hon hade övertalat personalen på psyk att hon skulle få gå till viksängs centrum för att handla en tidning och samtidigt få vattna sina blommor hemma. Trots att hon var intagen, hade svåra psykos-röster, trodde att jag var död och gick igenom en medicinbehanling där läkarna bytte medicin på henne vilket gjorde henne väldigt ostabil så släppte personalen ut henne helt ENSAM.

Mamma gick då till stallet för att säga hejdå till våran häst Lizzy, och skulle sedan gå iväg och hoppa ifrån en bro. Hon ville inte fortsätta leva i det tillstånd hon var i och utan mig.

Jag och Claras mamma Eva åkte i ilfart till stallet efter att fått reda på detta, och hittade min mamma vinglandes mitt i gatan bredvid fotbollsplanerna precis efter stallet. Vi stannade, och chocken i hennes ögon då hon fick se att jag levde går inte att beskriva. Vi åkte hem till Eva, där hon lagade mat åt mamma som inte hade ätit på hela dagen. Mamma höll min hand hela tiden i bilen och ville inte ens släppa iväg mig för att gå på toaletten hemma hos Eva då hon var rädd att jag skulle försvinna.

Efter detta så åkte vi tillbaka till sjukhuset och mamma blev inlagd igen. Jag har ända sedan dess velat anmäla personalen på sjukhuset som har agerat så fel. Och som ni själva förstår så hade inte min mamma levt idag om inte Clara sett henne i stallet.

Det här snurrar i mitt huvud varenda dag tillsammans med någonting som hände samma år på hösten.

Min mamma hade blivit rätt frisk ifrån sina röster och bodde nu hemma, fast åt väldigt mycket olika mediciner för att klara av sin sjukdom. En av biverkningarna blev att hon skakade väldigt mycket och hade bla.a. svårt att laga mat. Hennes syn hade också blivit påverkad så hon kunde inte heller kolla på tv eller läsa tidningen.

Istället för att berätta det här för någon så valde hon en dag i oktober 2008 att försöka avsluta sitt liv. Hon svalde 106 sömntabletter på morognen som hon hade i sitt medicinskåp. Alla tabletterna var gamla och hade legat där i många år. Hon la sig i sin säng och somnade in.

Jag ringde min mamma samma dag då vi hade bestämt att hon skulle hämta mig vid 12.30 för att köra mig till stallet. Men jag fick inte tag på henne. Jag anade oro och någonting inom mig förstod att det hade hänt något riktigt hemskt. Jag cyklade iväg hem till mamma på viksäng, öppnade dörren och möttes av totalt mörker. Jag ropade efter henne, men fick inget svar. Jag tog av mig skorna och hörde snarkningar från sovrummet. Jag gick in och försökte väcka mamma, men när jag skakade på henne för att få liv i henne så kräktes hon. Jag blev livrädd och förstod ingenting. Jag ringde till Eva (Claras mamma) som sa åt mig att ringa efter ambulans och så åkte hon hem till min mamma på en gång. Jag ringde ambulans och det kom 2 st. Fyra ambulansmän trängdes runt min älskade lilla mamma i hennes sovrum och jag gick gråtandes in i vardagsrummet.

Då fick jag syn på det värsta. Ett papper från FONUS, där hon hade skrivit i hur hon ville ha sin begravning och vad som skulle stå på gravstenen, om hon skulle bli kremerad eller inte. Bredvid pappret låg en pärm med alla viktiga papper, försäkringspapper och dylikt. Jag brast ihop totalt och förstod att min mamma hade försökt ta livet av sig.

Ambulansmännen letade i sopporna efter tablettkartor att ta med sig till akuten och frågade mig massa frågor om vilka mediciner hon åt och allt var det va.

Jag såg min älskade mamma bäras ut på bår och visste inte om hon skulle överleva eftersom hon var totalt medvetslös och ambulansmännen inte hade fått någon kontakt med henne.

Jag och Eva åkte ut till Hamre då jag inte klarade av att sitta inne på akuten och bara vänta. Ute i stallet gömde jag allt och var precis som vanligt. Tog hand om min häst, betade med henne och pratade med alla som vanligt.
Efter några timmar åkte vi till akuten och vi blev slussade till Intensivvårdsavdelningen.

Vi fick sitta i ett eget väntrum och efter ett tag kom en läkare och pratade med oss. Jag gick in till min mamma som låg i respirator i en sjukhussäng. Hon hade massa slangar överallt och jag bara grät och grät. Läkaren berättade att det dom gjorde nu var att vänta på att gifterna från tabletterna skull gå ur kroppen då det var för sent för att magpumpa henne. När hon låg där så trodde jag att det var sista gången jag skulle se henne vid livet. Eftersom att ingen av läkarna visste vad hon hade tagit för tabletter så kunde dom inte gör mer än att hjälpa kroppen att andas och förbränna allt.

Jag satt i flera timmar och pratade med mamma och grät... Vi åkte hem, och jag sov knappt någonting på hela natten. Tidigt på morgonen därpå fick jag ett samtal från mamma! Hon hade vaknat och vi åkte till sjukhuset senare på förmiddagen. Hon hade då blivit flyttat till en annan avdelning och skulle få vård för sin lunginflammation (hon hade fått ner kräkning i lungorna då hon var medvetslös) och senare blev hon förflyttad till en psykavdelning.

Jag frågade mamma vad som hade hänt och då berättade hon allt som jag skrev i början. Om biverkningarna och tabletterna. Jag köpte en stor nalle och ett kort till henne.

Inte många av mina vänner vet om detta. Men jag känner att ni kanske borde veta. Det här är några av anledningarna till att jag är sjukskriven och inte mår så bra som jag gjorde förut.

RSS 2.0