29 septemberrr!

Tiden rinner iväg, snart är redan oktober här ju! Imorse var det +4 grader när jag kom till stallet och skulle morgonfodra, brrrrr! Skönt att solen skiner om dagarna i varje fall, annars skulle man nog frysa till en isbit!

Jag har hunnit med rätt mycket idag och klockan är bara lite före tre. Först var jag i stallet som sagt och släppte ut de 5 små söta hestarna! Var klar halv nio och tog bussen hem, käkade frukost och fixade i ordning mig lite mer. Sen gick jag iväg till sjukhuset och var hos min psykolog för första gången. Det gick asbra och hon var verkligen trevlig och det kändes som att våran personkemi liksom klickade på en gång. Fick berätta typ hela min livshistoria i korta drag och det var lite jobbigt, men jag klarade det och var fett stolt när jag var klar! Fick med mig en bunt med papper hem som jag ska fylla i tills nästa gång. Spännandeeee!

Efter det åkte jag ner på stan och mötte upp Isabelle och Daniel. Vi spanade in den nya gallerian IGOR och Daniel köpte lite kläder eftersom att han 'var tvungen att köpa nått' x) Vi lunchade på spicy och jag säger bara M M M! Faan vad gott det är! Jag tycker synd om er som bor utanför Västerås som inte har Spicy Hot! Muummms!!


Detta åt jag idag! Stekta nudlar med kyckling & räkorrrr!

Isabelle fyller ju faktiskt 20 år idag så vi gick en runda på systemet oxå hähä! Och hon blev glad över presenten hon fick av mig! :D Jag hade beställt en kreditkortshållare i svart med hennes namn ingraverat. Den behöver hon med tanke på att hennes betalkort är liiite slitet i kanterna efter att ha legat i byxfickorna.. ;)


Det står då Isabelle Sollén istället för slimcase ;)

Well, nu ska jag ta och vila en stund innan jag sticker iväg till stallet igen. Ikväll äre hoppträning! :)
Puss/m

p.s. jag har namnsdag idag!


Bild

Bild från senaste pay&jumpen. Ser ni att hennes mage har blivit mindre? :)


Foto: Alexandra Sjöblom
Bilden är redigerad av mig

PlanerarN!

Sitter och pysslar lite i word och har precis gjort klart veckans schema för Lizzy. Ska börja göra det nu så det blir ordning och reda på ridningen och hon inte får onödiga vilodagar liksom! Här är ett litet utkast för veckan! :D Har lagt till plats för egna anteckningar/utvärderingar av veckans pass så jag vet hur hon kändes då och kan skriva ner om det är något speciellt som jag bör tänka på eller jobba extra med. Det är ju bra både för stunden och kul att kunna kolla tillbaka på! :)



Som ni ser ska jag klippa henne imorgon och det ska bli såå skönt att få bort all björnpäls på halsen! Hon är en liten björn redan faktiskt. Klipper nog bara halsen och sen under magen, så lämnar jag baken pälsig. Hon har inte så mycket päls där ännu. Det får bli helklippning nästa gång det är dags!

helklippning vs halvklippning!


Tjåkiz

I brist på seriösa rubriker så blev det en tjåkiz! Min hest tappar kilon varje dag känns det som, så snart är hon inte en tjåkiz anymore wiihii! Däremot är mina katter rätt så mkt tjåkizar alla tre, men äsch. De äter ju iaf 'food for sterile cats' nu, så de blir nog inte tjåkare iaf..! Jag är iaf inte tjåkiz! Ehm.. Ja, menneh annars då? Jorasatteehhhh!

Dagen har varit jobbig, och ganska bra/obra. Den började bra, men sen så fick jag typ PMS och sen gick det dåligt att rida.. ;( Så nu är jag lite ledsen i ögat.. Ingen biooo blir det ikväll heller, buhuu. Men som tur är får jag mat och mys snart. Det kommer nog få mig lite kladiz igen. :)

Nu blir det ett family guy avsnitt med myskatterna! Tuva har redan börjat värma upp soffan och Ida trampar i mitt knä ^^


Jag måste tagga ner lite, inte sätta för stor press på mig själv. Take it easy mikeli!

Have a najz evening! /m

Halubah!

Förutom att jag har en dryg liten mensvärk som gnager, mår jag otroligt bra! Har nyss ätit en god frukost och snart ska jag iväg till Stentorpet. Jag har t.o.m sminkat mig idag mwahaha, det händer inte så ofta liksom! ;)



Så ser jag ut idag mihihihi. Nu ska jag kolla buss, sen dra mig iväg. Efter Stentuurpet ska jag till stallet och mysa med världens finaste heest! Ska rida igenom henne inför pay&jumpen imorn. :) Ikväll vill jag gå på bio! Får väl seee om någon har lust att haka på! ;D

Puss/m

Valet är ditt!

Slänger in ett komiskt klipp om valet, tycker det börjar bli alldeles för mycket arga och bittra miner bland folk, speciellt på facebook! xD Förmodligen vinner väl alliansen, men då kan man ju som min vän Mige sa, ha rätt att klaga på det som inte är bra i samhället i 4 år till! För svenskar älskar ju att klaga.. det har väl ingen missat?! ;)



Klockreeeeeent!!!

Och ja, jag röstade på Sossarna om det var någon som undrade! ;)
Puss/m

Fina, fina häst!

Första hoppträningen sen i början av sommaren idag och det var sååå roligt! Vi hade världens jobbigaste framridning i det varma ridhuset, men det var värt varenda svettdroppe, för hästarna blev himla avslappnade och Lizzy lossade nog i varenda muskel! Vi red i galopp i hela ridhuset och flyttade hästarna för höger skänkel in mot mitten och sen ut mot spåret igen för vänster skänkel, sedan in mot mitten och därefter bytte vi galopp och kom ut i höger varv. Sen bytte vi varv och började om. Den här övningen gjorde vi i båda varven. Lite svårt att förklara, så ehm ritade en liten skiss (a)



Efter det skulle vi travhoppa ett räcke, och jag tycker det är supersvårt att travhoppa, men Lizzy var jätteduktig!! Vi fick komma några extragånger för att jag 'fuskade undan' lite innan hindret och travade för fort x) Och jag märkte då att hon minsann kunde hoppa i trav fastän vi inte kom jättefort hihi.

Vi kom sedan på olika linjer och alternerade galoppsprången och på slutet red vi en bana. :) Jag och Lizzy behövde bara komma en gång på banan för allt kändes verkligen sååå bra och Bobo tyckte det såg jättefint ut. Vi hoppade runt 80 cm typ. :) Fick mycket positiv kritik efteråt och det var verkligen kul att höra! Många som säger att hon blivit smalare oxå, yey!

Anmälde oss till pay&jumpen nästa onsdag oxå och vi ska prova hoppa 80 cm. Ska bli kuligt!! :)





jag älskar dig :')
Puss/m

Monday

Sitter och lyssnar på musik och bara njuter av livet. Jag mår bra! :) Har kikat runt på internet och hittat en present åt Isabelle som fyller 20 år i slutet av månaden. Jag är grymt nöjd med vad jag hittat på! Hoppas hon tycker lika mycket om prizenten som jag hehe! ;D

Dagen kommer bjuda på djur, djur och djur! Jag ska strax klä på mig lite mer ordentligare kläder än mjukisbyxor och sedan bege mig till stallet. Pudding ska få följa med och öva på att vara stallhund hihi. Jag hoppas jag lyckas hitta någon som kan vara med honom när jag rider, i värsta fall får han väl vara instängd i boxen, stackan! :p

Sen ska jag hem en sväng till katterna och då ska
Pudding få hälsa på hemma hos min mamma hihi! :D Jag ringde och frågade om det var okej och det var det absolut! Fett braaaa! Då slipper jag liksom åka hundra gånger fram och tillbaka för att lämna honom hos Isabelle innan. Det är toppen att mamma bor så pass nära mig! :)


Ikväll ska vi fortsätta kolla på Lword! Nu har vi 2 avsnitt kvar, sen har vi tagit oss igenom hela säsong 1, yeeha! Det är fan beroendeframkallande att titta på!!! But i like it, and i like it alot!!! Majuuu!

Jag önskar jag hade en datasladd till mobilen, för där finns massa söta bilder på söthunden! Jag får ta och mmsa över de tilll någon kanske haha..! x)

Ha en bra dag! /m

Hoppeti

Helgen har varit jävligt fin, väldigt bra och jag mår toppen! :) Jag har tagit det lugnt och kollat massa på Lword med Isabelle, lekt med Pudding, ätit massa onyttigt (a) och varit i stallet hos prinsessan! <3 Nu väntar en vecka med fullspäckade dagar och ansvar, och det är sista veckan innan min nya verklighet börjar. På måndag och tisdag om en vecka ska jag infinna mig på Stentorpet och därefter börjar min arbetsrehab for real! Grymt roligt ska det bli! :D

På onsdag är det äntligen hoppträning för Bobo igen! Jag längtar och är såååå peppad! Inte tränat sen i början av sommaren. Har fått bilder från Pay & Jumpen i onsdags så lägger in några nu hihi! :)

Samtliga bilder är fotade av Alexandra Sjöblom

Nu ska jag läsa lite bloggar, gosa med katterna and then... hehehehehehe!
Puss!/m

Humorrrr!


Kungarna av Tylösand

Igår zappade jag förbi alla kanaler och fastnade på 5:an där jag insåg att något nytt dokusåpeprogram hade börjat! Och det var nog det mest pinsamma jag sett på länge! Hahahaha, herreguuud! Vart går gränsen för att skämma ut sig i tv?! En kille pissade i poolen för att han inte orkade gå upp.. (är du 5 eller 25 liksom?!) Senare på kvällen spydde samma kille i poolen då hade druckit lite för mycket alkohol!

En av killarna kallas för 'Maskinen' och jag tror inte att jag vill veta varför.. en annan av grabbarna blev asfull när de var ute och han betedde sig som att han aldrig hade druckit förut i hela sitt liv. Han raggade, hånglade och klängde på allt och alla, och började försöka hångla upp killar när tjejerna drog sig undan.. Och även fast personerna verkade väldigt obekväma i hans närvaro så fortsatte han med sitt clown-uppträdande hela kvällen.. PINSAMT VÄRRE!

Tjejerna såg ju ut som riktiga white-trash och självklart började 2 st bråka om en kille redan i första programmet. Frågan jag ställer är.. Vågar man fortsätta titta på denna serie?! xD


Utz utz!

Jag är glaaad! :D Dagen igår var underbar. Fint väder, fint sällskap, duktig hund, roligt sällskap i stallet, duktig häst på pay&jumpen och bra tv på kvällen! Tänk vad mycket vardagsgrejjer betyder egentligen! Tisdagen var också underbar! Och denna dag har börjat toppen även den! Wiiihoo! :)

I tisdags blev jag inskriven på Stentorpet, det är ett rehabcenter där jag ska få arbeta upp min arbetsförmåga så jag kan komma igång och jobba till slut! :D Jag kommer börja med att vara där några dagar i veckan och ha olika aktiviteter för mig tillsammans med andra som går där. Sen efter ett tag när det känns stabilt och bra så kommer jag kunna vara ute på aktiviteter på olika ställen! De har nämligen samarbete med Willys ute på hälla, Resmilans ålderdomshem, Skälby trädgård ute vid badelunda och sen driver de, tillsammans med de andra rehabcentren i stan, ett eget café i skatteskrapan, en egen butik i växhuset och hjälper till med olika saker på vallby museum! Jag har redan bestämt att jag vill vara på Willys och i caféet! :) Det kommer passa mig så jävla bra!!! v.38 drar allt igång och jag längtar! :D

När man sen känner att det går bra på dessa aktiviteter hjälper de till att fixa en arbetspraktik på ett företag och har man tur och är duktig så kanske man blir anställd sen huh! ;) Jag ser framför mig hur jag tillsammans med de underbara personerna på Stentorpet kommer kunna sätta ihop mina delmål för att kunna nå slutmålet en vacker dag!!! Mjauu!! :D

I går vare onsdag! Jag hade morgonen i stallet och lilla Pudding fick följa med för första gången! :) Han var ganska rädd när jag gick förbi med hästarna, men han låg så snällt på filten och väntade tills jag var klar! När alla hästarna var ute i hagen tog jag med honom och fyllde på Lizzy's vatten och då gick han omkring i gräset utanför hagarna och brydde sig inte ett dugg om att vara rädd. :) Duktig hund!!

På kvällen var det säsongens första Pay&Jump på Hamre och det gick jättebra! Jag hoppade 70 cm med Lizzy och hon var så lugn och lyhörd inne på banan och vi blev felfria! Hon tvekade på ettan och tänkte stanna, men jag övertalade henne lugnt men bestämt och sen lyssnade hon utmärkt på mig resten av banan. :) Blir nog ett inlägg sen när jag fått bilder från igår! :) Om 2 veckor är det pay&jump igen och då hoppar vi 80 cm! :)

Over and out!/m

Pinsamt ;)

Hehe, nu var det ju inte sååå många som anmälde sig till min lilla bloggtävling haha xD Mennnneeeh äsch jag skäms inte..! Eller gör jag? Neeeeeej! (a) Så nu ska jag dra en vinnare utav de tre som deltog! ;)

Vinnaren ärrrr Tove!! *trumpet-fanfar* Hon vinner en gästbloggning i min blogg huuuuuh! ;)
GRATTIS! mwahahahahha!

Nu kommer svaren på frågorna ni ställde! Inte så många men alltid kewl att svara på!

Hur gammal var du när du köpte Lizzy?
Jag var 16 år och vi hämtade henne efter att jag slutat 9:an. Direkt efter avslutningen åkte vi iväg hihi :)

Vilket gymnasium gick du på?
Jag gick på Rudbeckianska Gymnasiet i Västerås och läste Naturvetenskapliga programmet.

Skulle du tänka dig att jobba som ambulansförare? xD
Haha, jag tror inte det då jag inte skulle klara av att ta sprutor eller blodprov påfolk.. ;)

Hur kom det sig att du började rida?
När jag var liten avskydde jag faktiskt hästar och tyckte att de luktade illa. Men när jag hade provat att rida islandshäst på kollo så tyckte jag det var så roligt att jag ville börja. Så hösten efter kollosommaren 1998 började jag på Hamre Ridskola. Då var jag 12 år.

Är dressyr elr hoppning roligast??
Hoppning! Även om jag är lite rädd för höjder så hoppar jag ju hellre på min nivå då än rider dressyr. ;) Jag älskar även att kolla på hoppning! (träningar, tävlingar från clear round till elitnivå!)

Sådär då! ;) Tove, du kommer att få ett 'vinnarmejl' inom kort hehe!

PEACE OUTTTT!/m


Mjau

Helgen har varit najzig, förutom att jag blev trampad på min stortå igår och trodde den va av.. Så var det dock inte och idag känns den faktiskt redan bättre! Men attans va ont jag hade igår..! ;( Skulle åkt till Bålsta och träffat mina bruds, men fick ställa in det p.g.a den onda tån.. Det var väldigt synd så jag hoppas jag kan åka dit och iaf träffa Cassandra snart!

Har hunnit med annat i helgen iaf, bl.a har jag kollat på SAW 3, varit och lunchat på IKEA, fikat med mamma och hennes kompisar ute på landet. Där fanns även 5 st små kattbebisar som nyss fyllt 11 veckor. Gissa om jag ville ta med varenda en hem?! Har bilder i mobilen men tyvärr ingen datasladd.. :( Hittade en bild på facebook på 3 st av dom iaf hihi :)

Fotot lånat av Caroline Strandberg

Nu väntar en ganska fullspäckad vecka och jag är helt ivrig mihihi! Planeringen för veckan lyderrrrr;

Måndag;
Rundvandring och inskrivning på Stentorpet
Stan med besta Jessicus!

Tisdag;
Dagmatte åt Pudding
Rida Lizzy

Onsdag;
Morgonfodring
Dagmatte åt Pudding
Pay & Jump med Lizzy

Torsdag;
Dagmatte åt Pudding
Rida Lizzy
Kvällsfodring

Fredag;
Dagmatte åt Pudding
Rida Lizzy

Sen tillkommer det nog grejjer allt eftersom mjauuuuu!
Skulle vilja smyga in ett bio-besök och se
'who is zaaaalt' oxåååå! ;)

Kvällen har varit ruulig! Jessicus följde med till stallet med sina söthundar och de sprang runt som riktiga tokstollar haha! ^^ Jag är liiiite kär i hennes Dante!

Barn typ 10 år utanför ica:
- Åh vilken söööt hund, den där vita med brunt..
- Mamma, det ser ut som en rottweiler.. Äre det..?
- Du får fråga..


Jessicas hundar är en tax (Zorro) och en whippet (Dante)! xD


sööjthundarna! :*

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta lite kvällsmat!
Efter det blire sängen i hyffsad tid så jag orkar upp vid halv nio imorn bitti!
Pussdåååå!/m

Så jefla bra musikkk!

Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
Cause I'm Mr. Brightside



PLAYRADIOPLAY! <3

SAW 7

Satt och surfade runt lite på imdb imorse och hittade till min stora lycka (hur kan man gilla att bli rädd?!) att SAW 7 kommer ut i 3D! :o Herrejävlarrr va rädd man kommer vara, underbart!!! :D

Huhuhu! Jag har bara sett de två första filmerna, men snart blir det att kolla på nr 3, 4 och 5 som Isabelle har tagit med sig hem från Gotland! Sen får man väl hyra nr 6 innan 7:an kommer ut på bio. Datumet är satt till den 29 oktober i USA så det dröjer väl till nästa sommar innan den kommer till Sverige! xD


Längtarrrrrr! ;)

So long suckers, nu drar jag till stallet! /m

Läsare

Jag tänkte att mina läsare skulle få svara på 3 enkla frågor idag! Och samtidigt får varje läsare fråga mig 3 frågor om VAD SOM HELST som jag kommer svara på i ett inlägg sen.

Mina frågor till er är;
1. Följer du min blogg via bloglovin?
2. Varför följer/läser du min blogg?
3. Vad är det bästa med min blogg?


Behöver självpeppning just nu så vi sparar vad som är sämst med bloggen till ett senare tillfälle!
Bland alla som svarar och även skriver 3 frågor till mig kommer jag dra en vinnare som får ett hemligt pris! Lämna därför mejladress i kommentarsfältet så jag kan kontakta er! Det är ett pris som passar alla, oavsett kön, ålder eller intresse! :)

Vem som vinner och vad priset är kommer att publiceras på måndag! Fråga på nu! :)


Klara, färdiga, gå! ;)

Duktig

Idag ringde jag äntligen det där samtalet som jag skulle gjort för ett bra tag sen. Det var bra gjort, jag är stolt! Nu har jag det att se fram emot. Nästa vecka blir jag inskriven. :)

Har haft en helt okej dag faktiskt. Saker och ting har lagt sig lite och jag har turen att ha såna underbara människor runt mig. Stallet är verkligen min räddning, jag är så glad att man bara kan vara där, utan krav och att det är helt okej att få vara ledsen.

Tankarna snurrar som mest på kvällen och jag är glad att jag hade sällskap av min vän Michelle igår kväll och inatt, kunde sova utan panik ångest och det var så skönt. Har inte kunnat sova ordentligt på flera nätter. Efter det så har dagen flutit på helt okej som sagt och det var skönt att få umgås med stalltjejerna på kvällen. Jag, Carro, Sandra och Maja satt och pratade i cafeterian och jag har verkligen världens bästa vänner som får mig glad och lyssnar. Så skönt att allt känns som vanligt med er fastän vi inte setts allihop på hela sommaren.

Jag lyckades dock bli ute låst från stallet..
xD När jag kom tillbaka så var det fodrat och låst, bra därrr! Ringde till Mats som bor nära och han var snäll och åkte dit och öppnade. Hade blivit liiite jobbigt att åka hem utan jacka och nycklar kanske! ;)

Känner mig hyfsat stabil nu och tror jag kommer klara natten med sällskap av mina katter. Jag är nog den starkaste jag vet. *självpeppning*

Godnatt!/m

RSS 2.0