Dagens Ridpass

Red ut i den svala luften tillsammans med Isabelle på Plexus och Matilda på Shakira! Det var ca -13 grader och vi red barbacka på våra söta springare, eller ja vi hade utetäckena på, bekvämt och varmt! :) Vi skrittade genom Björnöskogen och tog sedan trav och galopp på Hässlöfältet och jävlarrrr va min lilla häst sprang i ena varvet haha, jag fick inte stopp på henne så var tvungen att göra två volter innan hon saktade av till trav! x)

Vi skrittade sedan halva åsen och när vi kom till gymnasiehagarna så låg det något läskigt på marken så Lizzy hoppade till åt sidan och började trava och jag gled ner på ena sidan och verkligen hängde.. Men jag lyckades på något vis kravla mig tillbaka upp på ryggen haha! Snacka om skillz! (h)

Mina tår var isklumpar efteråt och jag trodde de skulle ramla av, men konstigt nog så har jag kvar varenda tå!


Och vinnaren är..




Grattis Sara! Du vinner en trisslott (med vinst på får vi hoppas!)
och en länkning med valfri bild här i bloggen! :)

Tack till alla som deltog! :D :*


Klantig

Well hello! Idag var jag så stressad när jag skulle iväg så jag glömde min mobil hemma..! Och gaaah, jag kände mig så sjukt naken utan den.. Visste ju inte ens hur mycket klockan var! Fick köpa lösa bussbiljetter också eftersom jag brukar köpa sms-biljetter. Snacka om omställning! x)

Nu ska jag betala räkningar! (bläääh!) Sen kolla på Våra vänners liv, pensionärsjävlar och RAW comedy club! Älska tv-programmen på måndagar! :D I någon av reklampauserna kommer jag även skriva ett blogginlägg med vinnaren av den hemliga julklappen! ;)

Var aldrig ut till stallet idag, så det blev inga foton på julpyntet tyvärr! Men i morgon tar jag mig dit och bring the camera! Ska ge mig på att göra en julig header sen när jag har lite vinter/jul bilder! :)


Finaste Tuva! :*

Super Söndag!

Eller kanske Snöiga Söndag?! Det har snöat i princip hela dagen, i varje fall mellan 7-13! Varje gång man stack ut huvudet utanför stalldörren/ridhusdörren/caféteriadörren så virvlade det av vita snöflingor överallt i luften. Det var riktigt fint, men mindre kul att det blåste stormvindar titt som tätt så man frös till is och fick snö överallt! xD


Bild på Lizzy från idag i snöovädret :*



Dagen började i varje fall med hoppträning för Tina Svane igen och idag hoppade vi olika linjer och till slut en bana med alla hinder. Min häst var trött sen igår och kändes riktigt sur ibland men vi kämpade på och jag fick igenom henne jättebra sa Tina och det höll jag verkligen med om. Även om hon la till ett par stopp så fegade jag inte ur en enda gång utan gav mig fan på att vi skulle hoppa istället! Vi hoppade många svåra linjer och titthinder och vi fixade allting galant! Hoppade en bana med 10 språng på slutet och alltihop låg på mellan 85-90 cm så jag är verkligen superdupernöjd! :D Hade tyvärr ingen som ville filma så tidigt imorse, men det kanske är förståeligt.. ;)

Resten av dagen såg ut såhär:


* Kollade på sista gruppen och filmade Isabelle & Plexus.
De var superduktiga och hoppade banan på 1-1.05 m!
Så stolt över dig gumman! :)

* Lunchade i caféterian med Isabelle och flummade som fan!
Någon var lite kaxig mot en sur kärring haha.
Matilda kom och joinade oss en stund också!

* Vi tre gav oss ut på granris-jakt i björnöskogen!
Fick med oss en hel kärra med granris till stallet,
plus en liten söt julgran som vi drog upp från rötterna haha! xD
Alla som åkte förbi på vägen stirrade som fan..
Och ja vi kanske bröt lite mot allemansrätten, men äääsch! (a)

* Julpyntade med Isabelle, Matilda, Iza och Anki och det blev superfint!
Hann inte ta några bilder men ska ta med kameran i morgon! :)

* Tog in hästarna, mockade och fixade maten.
Bytte täcken och sen åkte jag hem med Isabelle.

Vi var klara i stallet vid 16-tiden, då hade jag varit i stallet i 9 timmar! Det kändes dock inte för dagen bara sprang iväg och jag har haft jättekul! :) När jag kom hem åt jag pannkakor..! MUMS!! Slappade i soffan och kollade på Sthlm horse show på svtplay. Tog en skön dusch och kollade på parlamentet och ännu mer från Globen! :)

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng! Hoppas ni haft en bra helg!
I morgon kommer jag dra vinnaren av den hemliga julklappen så håll utkik! :)

Puss/m

Världens finaste!

Träningen för Tina Svane gick så sjukt bra att jag inte finner ord! Det gick så himla mycket bättre än vad jag förväntat mig och att vi skulle klara av att hoppa hinder på 1 meter igen trodde jag nog inte ens i min vildaste fantasi! Faktiskt..! Men herregud vad min fina lilla häst kan hoppa när allting stämmer mellan oss!

ÄLSKADE LIZZY! :') <3


Här kommer en film från träningen idag som jag fixat ihop! :)

Musik




Nu blire sängen! Ska hoppträna i första gruppen i morgon, dvs 7.45 ska vi vara i stora ridhuset!
Så jag lär infinna mig i stallet senast sjuuu! GODNATT! x)

MysPys!

Hihi, kom hem från stallet vid åtta och kilade in på Ica innan och handlade massa gott!
Hittade även ett mysigt och fint julpynt som jag hängde upp i mitt fönster när jag kom hem!


Blev lite julkänsla! :D



Har kollat på Idol och Jay är verkligen grym! Olle också! Men hejjar på Jay! :) Hoppas Minnah åker ut ikväll!!! Cirkus Möller va ju roligast som vanligt hahaha..! Och nu kollar jag på 1.45m-hoppningen i Globen live på svtplay hähä! Är frisk nu och taggar som tusan till träningen i morgon! Hihi! :D

Pussdå!/m

Hej mitt vinterland..

Nu är jag hääääääär! Det är massvis med snö ute och det snöar lite nu också! Totalt myyys! :D

Bestämde mig för att inte träna idag då jag inte alls känner mig nå pigg och inte vill bli sjukare. Har vilat hela dagen i soffan med kuddar och täcke. Datorn har varit min bästa vän tillsammans med de olika play-kanalerna! Älska att man kan kolla på Globen Horse Show live på svtplay.se :D Tack till Hännaaa som skrev det på fejsbook! ;) Sitter och väntar på att 'Tränarnas Mästare' ska börja. Bobo's häst Tossan ska vara med där med självaste Pether Markne på ryggen! Självklart vet jag det för att Jessicus är hästskötarN hihi.


Bobo & Tossan

Har kollat på Vampire Diaries från igår också och ja.. det blir ju mer och mer spännande för varje avsnitt!! :o

Ska gå över med lite tvätt till mamsen sen eftersom jag var sjuk igår när jag hade tvättpass. Tur att mami bor nära och har tvättmaskin hemma! Efter det tar jag mig ut till stallet och pysslar lite med pärlan som får vila idag.

Tänker bara vara hemma sen ikväll och kolla på Idol och sova i tid! Sen hoppas jag att jag är pigg i morgon så jag orkar åka och köpa massa julpynt! Ska julpynta i stallet på söndag och även hemma tänkte jag hihi! Har hittat massa fint som kommer passa jättebra här hemma! :D Blir att fota alltihop sen när det är inhandlat och uppe! :)


Sjukling?

Känner mig inte alls nå pigg.. Sov heeela torsdagen och hela natten till idag och är fortfarande trött och hängig.. :( Har varit uppe ett tag nu och ätit iaf och skickat in bild nr 2 till lussekatts-tävlingen! Tack för hjälpen mina läsare. :) Drar en som vinner när jag är piggare sen. Orkar inte göra i ordning lappar nu känner jag..

Ska knarka ipren och dricka julmust och krypa ner i sängen ett tag. Måste känna mig pigg till ikväll, ska faktiskt hoppträna då! Och hela helgen..! Kul om jag blir fett sjuk nu liksom.. Blööh! Tänker inte bli det!!!


känner mig typ sähär kall! :(
(fotat vid hästarnas hagar)

Skriver mer ikväll efter träningen om jag orkar..!

Pussdåe/m

Vi kööööör!

Jaaa, jag vet att jag är totalt efter som inte hade hört den här låten innan helgen hehehe (a) Men hur soom helst så sätter den sig ju som ett smeck i hjärnan! Gaaah..! Sitter och pumpar partylåtar och är taggad för fest.. Inte okej när det dröjer till nästa helg innan jag kan festa! Då fyller Jessicus 19 bast och det blir partey parteeey! ;)

Menneeeh här har ni låten som snurrar min vardag just nu!


Mjau!

Har tänkt skicka in en bild till VLT's tävling 'Lussekatt 2010'. Vet dock inte vilken av dess två bilder jag ska välja, så jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig att säga vilken som är finast?


Nummer 1


Nummer 2

Bland alla som svarar lottar jag ut en hemlig julklapp som kommer med posten! :)
Skriv ditt namn, vilken bild du tycker är finast samt din mejladress i kommentarsfältet!
Jag måste skicka in en av bilderna senast imorgon kväll, så ni har till torsdag kl. 20.00 på er!

Arktisk terrorkyla!

Joråsatteehh idag blåste man bort så fort man stack ut näsan utanför ytterdörrN! Det känns som att man bor i själva Sibirien ibland alltså.. Ge oss lite mer snö istället för denna isgata på marken och dessa isiga vindar som blåser rakt igenom kläderna tack!

Var i stallet som vanligt i eftermiddags och började med att ta in hästarna. Isabelle hade blivit sjuk och fick lov att gå hem från skolan så när hon ringde och frågade om jag kunde ta hennes intag svarade jag självklart ja!

Värme mig i caféterian ett tag och berättade för de små barnen hur man gör hästarna mindre på de Irländska ängarna! Haha, jag tror Sara blev lite ledsen i ögat när hon tänkte på det.. ;p Hann med lite snack om luciashowen och även inta en chokladboll, 4 pepparkakor och lite saft, mums!

Gick ner och fixade maten och borstade pärlan som var lite suris idag och suckade högt flera gånger haha! x) Hon var nog lite trött efter att ha varit ute hela dagen i isvinden! Bestämde mig för att rida inne fastän jag bara tänkte skritta, men hade ingen som helst lust att blåsa bort ute så. Gick till ridhuset samtidigt som Iza och Kate.

Red ca 30 min i skritt och lite trav på Lizzy och hon kändes riktigt trött. Anki frågade sen om jag ville jobba Kate lite och det ville jag såklart.. ;) Så då bytte vi hästar hehe.

Iza fick rida Lizzy för första gången och gud så söta de va!!


Jag blev ponnyryttare för en stund och hej va jobbigt det var!
Helt svettig efteråt haha, men kul vare! :)

När vi skulle hem lyckades Anki låsa in nycklarna i bilen så det blev att vänta på hennes snälla bror som åkte efter extranyckeln och kom ut med den! Så går det när man ska skynda sig hem! Då lägger man nycklarna bredvid hundburen i bakluckan och så pang stänger man! Sen kommer man på att man la ifrån sig nycklarna.. ;)

Nu är klockan sådär mycket igen.. och jag som skulle kolla på Vampire Diaries som jag inte har hunnit än! Men får väl göra det imorgon dååå.. Måste sova strax, har ju morgonen i stallet tomorrow!

Herrå!/m

Meine wochenende!

Och för er som inte är allmänbildade betyder det Min helg på tyskaaaah! Disco Pogo Dingalingaliinnnnnngggggg! Menneeh ja, zie helg dårah! I fredags lekte jag med mina saknade flickor Maja, Sandra och Jessicus. Vi myste med tacos, pepparkaksbak, cirkus möller, en och annan ryk och massa snackiz! Det var mysspyss på hög nivå och även om pepparkakorna inte gick att äta så bra, blev det en lyckad kväll! :)



mömsssss!

Lördagen tillbringades först i stallet med min fina prinsessa och på kvällen var det dags för inflyttningsfest hos Clariz! Kvällen började riktigt bra och alla hade kul, men sen vare nån pundare som snodde grejjer ur typ allas jackfickor och sprang iväg, så då blev det polisanmälan och grejjer och så var den festen slut. Dumma idioter som ska förstöra så där för andra! :@ Kom hem vid ett och fastnade vid datorn till tre och somnade väl en timme senare.. x)

Så det tog på krafterna att kravla sig upp när klockan ringde sju imorse.. Men upp och iväg kom jag och tillbringade hela förmiddagen i stallet. Fodrade, släppte ut, fyllde på vatten i Lizzy's hage, sopade, krattade, red, mockade, gjorde mat och kollade när Iza och Maya red. Fick skjuts hem av snälla Anki och var hemma typ en timme. Sen drog jag med Hänna till Clariz place och käkade pizza! Det var gott kan jag lova! Myste lite där med family guy, världscuphoppning och lite chitchatt liksom. :)

Fick skjuts hem av Hänna och nu sitter jag med ett paket ballerina kladdkaka och tänkte mysa ner mig ordentligt framför tv:n om en stund. Parlamentet följt av antingen Beck eller senaste avsnittet av Vampire Diaries som jag missade i torsdags. Trodde ju dessutom att det var slut för säsongen, men det var tydligen bara så det stod för att man skulle veta vilket avsnitt det var antar jag, för i torsdags sändes första avsnittet av säsong 2! :D

Det lutar mest åt att kolla på VD och sen sova för imorn väntar tvättpass, jobb, intag av hästar och ridning. Det blir en lång med rolig dag med andra ord! :)

Puss/m

Ny video!!

Nu har jag laddat upp en video utan musik eftersom den förra blev blockerad p.g.a av upphovsrättsliga skäl..!

Jag fick aldrig bukt på filmerna från när Iza & Maya var och tävlade på Myrby då filmkameran spelade in allt i HD och det fungerar inte alls i Movie Maker.. Blir bara seeegt som tusan eller dubbelt så snabbt.. :(
Har i varje fall en film på Maya och Misty nu som jag fixade ikväll. De hoppade 60 cm på pay & jumpen på Hamre idag och det gick superbra! Titta själva! :D Ljudet är ganska lågt på min dator iaf, så höj ordentligt så ni hör musiken också! :)
Iza och Kate kommer såklart också upp i bloggen så fort jag har en film på dem! :)
Puss/m
Jag fick aldrig bukt på filmerna från när Iza & Maya var och tävlade på Myrby då filmkameran spelade in allt i HD och det fungerar inte alls i Movie Maker.. Blir bara seeegt som tusan eller dubbelt så snabbt.. :(

Har i varje fall en film på Maya och Misty nu som jag fixade ikväll. De hoppade 60 cm på pay & jumpen på Hamre idag och det gick superbra! Titta själva! :D

Musiken finns nu här i ett eget klipp istället. Så lyssna på det här samtidigt som ni kollar på filmen hehe! :D





Iza och Kate kommer såklart också upp i bloggen så fort jag har en film på dem! :)
Puss/m

Tööötis!

Ida har börjat lägga sig på min mage om kvällarna när jag sitter vid datorn, så gosig och söt!


Rain

Det har regnat HELA dagen! Det är inte okej..! All snö är nästan helt borta nu och hagarna blir leriga, för att inte tala om stallplanen och bakom stallet där man typ sjunker ner i sörjan.. :/

Min lilla häst hade tappat en sko igår, men det gick bra att rida inne ändå i alla gångarter. Hon var jättefin och jag provade dessutom att sätta tyglarna i den stora bettringen istället för i en av de små. Då gick hon inte lika lågt med huvudet och arbetade på lite mer med baken! :)

Idag fick hon vila. Hon var supertrött efter att ha varit ute i regnet hela dagen. Så jag borstade henne och myste massor och gav henne massa morötter som hon glatt tog emot. ;) Min sötnos! Ibland önskar man ju att man kunde krympa ner henne och ta med hem. Ha en liten söt häst i soffan och klappa på. Tur att jag har mina katter haha.

Satt med Sändrie i cafeterian och planerade lite mys tills på fredag hihi! :D Ruuligt, ruuligt! :) Sen åt man ju makaroner och köttbullar för 5 kr oxå hehehehe! Tack och mums!

Ahh, jag var duktig och hämtade en hel skottkärra med havre också! Det var jettetungt och det var inte så lätt att dra den tunga kärran över en tok-lerig och på vissa ställen slaskig stallplan. Huhu! Men jag klarade det mwaha!

Jag borde typ städa lite här hemma, men jag är för lat. Jag orkar inte! Det är mycket skönare att sitta bakåtlutad i soffan och halvglo på tv, lyssna på bra musik och bara vara. Jag kan väl städa imorgon.. (a)

För övrigt; Jag har de bästa vännerna i världen!
Snällaste mamman i universum!
Den bästa lilla extra familjen i tegelstallet!
Och de finaste djuren!

Jag älskar er!!! :') <3

Nu blire att kolla på tv och sen family guy på datorn och sängen i lagom tid iaf så jag orkar upp klockan 7 imorn!

Herrå!/m

Oaktiv

Snacka om seg dag, har inte gjort någonting alls på hela dagen! Riktigt skönt, men nu börjar det bli långtråkigt.. Gjorde ju ingenting igår heller typ så nu längtar jag till imorgon..!

Tror nog att jag har behövt de här två dagarna i ensamhet och tråk ändå, dels för att vänja mig vid all tid jag nu kommer ha för mig själv och dels för att jag behövt bearbeta saker i min egna takt.

Saknaden varvas med tankar om framtiden och jag tror jag börjar känna att jag klarar det här. Men vissa stunder känns det jobbigt som fan och jag saknar henne för mycket. Jag tror dock att jag kan lyckas ta mig igenom det här utan att gräva ner mig, för jag har mycket annat att fokusera mina tankar på. Det känns bra att helgerna för 3 veckor framåt är planerade och fulla så jag slipper sitta och tänka massa! :)


I morgon åker jag ut till stallet med Anki och Iza rätt tidigt. Ska rida ut med Maya & Iza och sen bara pyssla en massa med min fina Lizzy! På kvällen ska jag leka med min saknade beesstizzz Jessicus och kolla på parlamentet och Beck! Söndagstradition? ;)

Det slog mig just att jag inte ätit något ordenligt på hela dagen.. Ska nog ta mig lite mat strax! Sen blir det att fortsätta pyssla med Myrby-filmerna som inte alls vill som jag, och hoppas på att det blir bra någon gång! x)

Herrå!/m


Hejjj

Nu mår jag lite bättre. Har så fina vänner som msn:ar med mig och ringer och pratar med mig och stöttar mig. Ni är för bra! :) Skulle dock vilja att Jessicus var hemma och inte i Södertälje! Vill vara hemma hos henne och flumma och kolla på idol och kramas med Dantelinoo! :*

Nu ska jag gå till Ica och köpa massa godis och tröstäta! Tur att man inte är i riskzonen för att bli tjock iaf hehe!


Sötaste Kate och lille Max på ryggen! :D

Blöööh!

Skitdag. Allt känns fel. Jag saknar allt. Fan oxå. Ville inte att det skulle bli såhär. Varför ska det vara så svårt? Orkar inte ha alla dessa känslor som trycker innanför bröstkorgen. Fan. Fan. Faaaaaan. Igår kände jag mig så stark och idag så bara föll allt. Jag orkar inte bearbeta allt just nu! Jag vill bara vara glad juuuu..!

Idol om en timme. Sen ska jag kolla på Vampire Diaries som jag missade igår. Sen ska jag väl typ sova och hoppas att jag vaknar gladare imorn. Åker nog ut till stallet fastän jag är hästledig. Behöver det.

Sluta deppa, börja steppa.. Ge mig ett par skor då!

Jag undrar om du tänker fram och tillbaka lika mycket som jag..


Sad but true..


Och för dig har jag låtsats, och dolt mina tårar
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan

Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen
Som nyss blivit bedragen, och som tänkte på laget
För jag trängde bort jag-et, och jag såg alla tecken
Men jag ville va bättre, men då blev allting sämre
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig



Men jag insåg till slut, och nu är jag på väg mot MIN väg!
Jag måste, för min egen skull! Och det är svårt, så jääävla
svårt! Men jag vet att det är bäst såhär.. just nu.
Och det sköna är nog att jag hade bestämt mig för hur jag skulle
göra även innan jag fick reda på vad som hände i helgen..


Blöta fötter

Om jag säger 3 dm snö, pigga hästar, ouppskottad väg till hagarna och skor som läcker in..
Så har jag beskrivit min morgon..! ;)

Herregud va snö det är ute!! :o Och nu snöar det igen.. Suck..! Tur att jag var snabb och kunde åka hem med 9-bussen iaf! Sitter i soffan nu och värmer upp mig igen! Väntar på att brödet i ugnen ska bli klart. Och nej, jag har inte bakat eget.. Eller har jag? ;)

Ikväll blir det hoppträning, ska bli kul som fan! Inte tränat på en månad då jag fick stå över sist. Snart dags för hoppkursen för Tina Svane också! Det ska bli riktigt kul! :D

Nu ska jag ta mig lite frukost, sen blir det en dusch innan jag ska iväg på möte!
Herrå!/m



Snöhöhö!

Som ni säkert redan vet så är det SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ ute! Inte så lite heller! Det har kommit minst 3 dm tror jag! Herreguuud..! Jag blir påmind om förra vintern då den första snön kom och sen låg det snö på backen typ till april! Så är det bye bye till bar mark nu? Vi ses i maj..!

När jag skulle åka ut till stallet var det fetingkaos kan jag tala om! Trodde jag skulle få astma-anfall när jag pulsade till busshållplatsen.. Sen fick jag stå och vänta i 30 min i snöstormen innan bussen kom! Det var inget tak på min busshållplats heller så jag var lagom frusen och genomblöt! Bussen körde i ca 10km/h för det var snorhalt och varje gång den skulle köra ut ifrån hållplatserna så slirade den omkring.. Jag tänkte shit.. den kommer aldrig komma upp för backen bredvid hagarna.. Och vem hade rätt?! Bussen slirade som faa-an och eftersom det var en dragspels-buss så var bakre delen av bussen kvar på högra körbanan, medan fronten fastnade helt snett över den vänstra körbanan och blockerade då hela vägen!

Fin illustration va? ;) Det röda ska föreställa framlampor xD
Och det vågiga är då dragspelet på bussen..! Hehe!

Anyhow.. Detta resulterade i att vi som satt på bussen fick gå därifrån i snöstorm! Jippie! Stackars busschauffören fick ringa bärgaren.. Skulle fan inte vilja vara busschaffis i det här vädret!! :o

Kom fram till stallet helt blöööt! Tur att jag byter om till stallkläder där så jag blev varm igen! :) Frös som tusan om fötterna bara, men tog av mig skorna och värmde dom en stund framför våran fläkt som vi har i stallet och efter 5 min var jag varm! :D Pulsade sedan iväg till ridsportaffären och hämtade Lizzy's nya vinter-utetäcke som jag la undan i lördags! Det passade bra, fast halsen var lite stor, men det gör ju inte så mycket för då blir den inte för kort när hon äter från marken i hagen.. ;)


Det röda tyget skimrar IRL och är riktigt snyggt! :D


Gillar att jag fick det för halva priset! ;D

Red en stund inne i stora ridhuset barbacka! Det var urmysigt och varm blev jag ju också av det. :) Hon var riktigt fin i alla gångarter. Dock så är hon fortfarande lite stel och skjuter ut vänsterbogen och har sig.. Ska försöka ta ett ridpass och böja igenom hela henne. Blir det inte bättre så tar jag nog ut en akupunktör eller massör. :)

Fick skjuts hem av snälla Anki! Det var skönt! Man vet ju inte hur mycket bussen hade varit försenad liksom..! När jag kom hem diskade jag lite, åt goda mackor och kikade på ett avsnitt från nyaste säsongen av Family Guy på datorn! Det var skoj som vanligt haha! Nu ska jag ta lite julmust och en clementin och sen blir det snart sängen. Har utsläppet imorgon så jag hoppas det inte snöar mer nu och att det är PLOGAT imorn när jag vaknar! ;)

Puss/m

Mjau

I lördags jobbade jag på tävlingarna på Hamre hela dagen! Var där vid halv åtta och fodrade och släppte ut hästarna innan och började jobba vid 8. Var funktionärsansvarig och det var jättekul! :) Rätt stressigt, men jag fixade allt och hade många bollar i luften under hela dagen!

På kvällen åkte jag hem till Malin som också bor på Viksäng. Det var dags för tjejkväll med Cassandra, Maria, Angelica och så Malin då! ;) Vi käkade massvis med våfflor och snackade! Det var jättekul och trevligt att träffas! :D Malin väntar sitt andra barn och jag fick känna på magen och för första gången i mitt liv har jag nu känt en bebis-spark inifrån magen! Det var magiskt! :'D

I söndags hade jag tänkt jobba på tävlingarna, men jag försov mig och orkade inte så jag var hemma och tog en slappardag! Det var schöööönt. Hade dock fett med ångest när jag åkte till stallet på eftermiddagen och bröt ihop i stallgången.. Som tur var har jag så himla snälla stallkompisar som stöttar och tar hand om mig!! Hade pepptalk och berättade massa för Mats och Anki och efter det kändes allt mycket lättare! På kvällen lekte jag med Jessicus. Vi kollade på parlamentet och Beck och snackade massa som vanligt. Hon har btw världens sötaste lilla valp! Jag är kär i Dante! (a) :*


Idag har jag också mått rätt kasst.. Men framåt eftermiddagen och kvällen har jag peppat mig själv med massa positivt så just nu känner jag att det här kommer gå! :) Var ute i stallet på kvällen och skrittade en sväng barbacka på min fina häst. Det var urmysigt och jag frös inte alls då jag satt på ett tjockt täcke och hade varma kläder på mig. Lizzy skrittade på i full fart och kändes glad och pigg! Jag kände hur lugnet kom tillbaka till mig när jag satt på hennes rygg och bara gungade fram i mörkret. Underbara varelse! :')

Åkte ner på stan efter stallet och käkade en burgare på donken, mums! Tog sen en promenad med Pudding och han var så jäkla söööt! Pinnade på och var jätteglad! Han var superglad när jag kom innanför dörren också, helt till sig haha. Så han gjorde mig också på bättre humör! Vi var ute i en halvtimme, sen tog jag bussen hem och har myst med Ida sen dess typ. :)


Pudding! :*

Ska ta och äta några clementiner och dricka julmust nu, så jäkla gott! Imorn ska det kanske komma 1 dm snö! :o Får väl se hur det ser ut på marken när man vaknar! ;D

Hejdoooo!/m

Tävling



http://brusella.blogg.se

Ponnytävling!

I fredags tog jag med mig sötishunden Pudding på morgonen och åkte till Hamre. Vi var framme strax efter 9 och möttes av ett par nervösa mammor och barn med finfina ponnysar som var redo för en liten tävlingsdag! Det var dags för Maya och Iza att åka på sin första tävling med ponnysarna Kate och Misty! Vi åkte till Myrby Gård och efter att vi gått banan tillsammans så började de skritta fram i paddocken.



Iza på Kate och Maya på Misty!

De fick rida och hoppa fram i ridhuset och sen var det dags för första klassen som var en Clear Round. Båda ekipagen hoppade 50cm. Iza och Kate var först och kom runt med 8 fel. De var superduktiga och Kate var lite tittig så det blev 2 stopp. Maya och Misty var felfria och fick en rosett. :)

Andra klassen var en bedömning A:0, dvs att den med snabbast tid och minst antal fel vinner. Där tävlade de 5 privatryttarna mot varann och det var 3 stora hästar och så Iza och Maya.

Iza och Kate hoppade 50 cm även i denna klass och nu hade jag peppat Iza att ta galopp mot varje hinder och det gjorde hon och till hennes lycka kom de runt felfritt! :D Maya och Misty debuterade 60 cm och även de var felfria och med en bra tid! :D

Vid prisutdelningen fick vi se 2 överlyckliga och stolta små tjejer som hade kommit 2:a respektive 3:a!! Jag var så stolt så jag trodde jag skulle spricka! Och jag kan säga att Mia och Anki var minst lika stolta som föräldrar! ;)



2:a placerade! Maya med vita b-ponnyn Misty! <3




3:e placerade! Iza och c-ponnyn Kate! <3

Ska fixa ihop en film imorn med musik och grejs! Lägger upp den i bloggen sen så får ni se på fina ritter! :) Jag älskar er mina duktiga små ponnyryttare! Ni får mig alltid på bra humör i stallet och det är så himla kul att få coacha er lite! :) Ni är så duktiga! <3



Kan man vara sötare?! ;D

Bloggar mer om helgen imorn!
Natti!/m

Buuuuh!!

Så här såg vi ut i lördags natt! ;)

  
 


Unstoppable

Såg trailern till filmen 'Unstoppable' som kommer snart när vi var på bio i söndags. Den här måste jag verkligen se! Filmen verkar hur spännande som helst och påminner en del om Runaway Train som är från 1985 och står i min filmhylla.



P.S. Det här är mitt första tidsinställda inlägg! :)

Mys

Ida ligger och halvsover bredvid mig i soffan medan jag kikar på startlistorna för helgens tävlingar på Hamre. Det ska bli så roligt! Älskar verkligen hemmatävlingar! :) Satt idag och skrev i ordning en egen funktionärslista över vilka som ska jobba på lördagen. Ska skicka ut sms till alla imorn eftersom jag är funktionärsansvarig. Det är ett stressigt men kul jobb och det är så roligt att bli tillfrågad för då har man ju gjort en bra insats förut! Blir tredje gången nu om jag minns rätt. Hoppas vi får lite roligare väder bara, inte kul med regn hela helgen!

http://online.equipe.com/sv/competitions/1819 <--- preliminära startlistor! :)

Klippte Lizzy igår, så skönt att få bort all päls! Förstår inte hur hon har lyckats sätta så mkt päls sen jag klippte henne sist, men nog var hon lurvig så det räckte och blev över! Tog halva benen nu också och allt på undersidan av huvudet och upp till ganaschen. Nu är hon inte en skäggig dam längre. ;) Ska ta och bada henne så fort det hinns med och även frisera manen som börjar bli i längsta laget.

Hon fick vila igår och idag trimmade vi i ridhuset tillsammans med typ halva Hamre! Det var hur många hästar som helst och lite svårt att få plats, men det gick! Hon sköt ut vänster bogen rätt mkt under hela ridpasset och till slut fick jag igenom henne i skritt och trav iaf, men galoppen gick inte! Ska traggla vidare imorn. Tar nog en uteritt om vädret tillåter, det brukar gå lättare att få loss henne när hon har den där extra bjudningen som hon får när hon inte är i ett ridhus.

På tal om något helt annat så måste jag ha blivit knäpp? Har aldrig fattat grejjen med att kolla på tv-serier som alla andra gör. Men idag har jag sett både ett avsnitt av Grey's Anatomy och Desperate Housewives! Det var ju faktiskt bra! :o Kanske ska börja glo mer på tv?!

Jahapp.. ska väl berätta lite om helgen också då när jag ändå är i farten!

I fredags tog jag det lugnt och kikade på Idol och hade fredagsmyyys med katterna och chipspåsen..!

Lördagen bestod av stallet och en skrittrunda med Anna-Lotta och Wiona, fick skjuts ner på stan och bowlade på Strike med fina vänner och sen lite för mkt alkohol för vissa på det! Kvällen avslutades med fyllekäk och 'efterfest' som bestod av mig, Kai, Isabelle och Skönheten och Odjuret på dvd. Mycket vacker film! :')


I söndags var det bakisdag med Spicy Hot och sen vidare till stallet. Red en vända med Maja och Ebba. Först ut i skogen och sen fick vi rida i en plaskblöt och MÖRK paddock eftersom inga strålkastare var tända och båda ridhusen var upptagna. Trodde Lizzy skulle se spöken i varje hörn men hon gick jättefint och var hur lösgjord som helst! Emelie red ju dressyr för Karin på fredagen så det satt nog kvar sen dess. Riktigt skönt! :)

På kvällen blev det först Lword med Isabelle och sen bio med Maja, Camilla och Michelle. Vi såg Paranormal Activity 2 och jag trodde fan jag skulle dö p.g.a hur mycket jag spände mig! Vågade inte ha fötterna på golvet, satt uppkrupen i stolen och lutade mig mot Maja när det var som värst. Satt precis vid väggen under en högtalare och hoppade högt och skrek som en galning när den värsta scenen i filmen small till! FYFAN vilken läskig film! Mycket värre än 1:an för jag vågade faktiskt inte kolla hela tiden och det vågade jag på 1:an! Ingen slår ju Maja i att blunda haha, men jag var fan livrädd den här gången! Tog flera timmar att somna fastän jag hade sällskap! Huuuuuuuuuh!

Nu äre dags att sova! Upp tidigt och mata hästarna imorn! :)
Puss/m

RSS 2.0